pátek 22. srpna 2014

Kachní polévka, Nothing About Nothing, Cold in July, Pěst Ježíšova, No Clue


Kachní polévka (Duck Soup, 1933) - 90 %
Neskutečná směsice jednotlivých gagů, které na sebe skvěle navazují, doplňují se a gradují se. Tohle je neskutečně komplexní vystoupení, které má v sobě humor mluvený, situační, ale k tomu i skvělá hudební čísla a nakonec i výborně napsaný příběh. "Kachní polévka" je krásná ukázka groteskní komedie zvukového věku.

Nothing About Nothing (2012) - 20 %
Tak tenhle název docela sedí. Nic o ničem, což znamená, že většinu stopáže sledujete to, jak jeden chlápek zakopává druhého chlápka. A o tom to vlastně je. Dialogy mají být podle všeho celkem důležité, ale moc nejsou, finále vyznívá do ztracena. Prostě něco, na co hodně rychle zapomenete.

Cold in July (2014) - 80 %
Tak musím říct, že tohle je film, kterým mě jim Mickle konečně skutečně dostal. Jeho předchozí jsou zajímavé, ale to, jak tady vystavěl atmosféru, jaké postavy napsal a nechal zahrát výbornými herci, navíc celkem neotřelé použití kamery v některých záběrech, výborně drsný konec, tohle je prostě něco, co si pozornost zaslouží. Výborně temný film, kde stejně nějaká naděje pořád existuje.

Pěst Ježíšova (Fist of Jesus, 2012) - 80 %
Výborná ujetá šílenost o tom, jak oživování z Ježíšových rukou nemusí dopadnout tak úplně dobře, protože z toho vznikne něco nečekaného. Ale nebojte, pokud má Ježíš po ruce dost ryb, hravě vás z toho s přispěním Jidáše dostane. Neskutečná šílenost, která ale musí pobavit každého fanouška béčkových ujetostí a blbin.

No Clue (2013) - 70 %
Až mě překvapilo, že je tohle skutečně vtipná komedie, která si dělá srandu z noir žánru, staví ho do současné doby, a přesto dodržuje základní pravidla žánru, pokud je tedy přijmeme postavená na hlavu. Hlavní hrdina je trouba, ale je zábavný, Amy Smart tomu sedne a sem tam nějaká dobrá vedlejší postava. Milé překvapení.

Žádné komentáře:

Okomentovat