sobota 16. srpna 2014

Jsem uprchlý galejník, Preferably Blue, Hercules Reborn, Free Pie, Kuře na švestkách


Jsem uprchlý galejník (I Am a Fugitive from a Chain Gang, 1932) - 75 %
Mervyn LeRoy měl pro kriminálníky slabost, očividně, a uměl si vybrat herce, kteří se na ně skvěle hodili. Paul Muni má na kriminálníka dokonalý obličej, a to i na toho, který má lidskou stránku jako v tomhle případě. Příběh má zajímavou linku toho, jak se postava vyvíjí a jak postupně proplouvá dějem. Už jen za to stojí na film kouknout. To, že je na dnešní dobu trochu křečovitý, je holt dáno věkem.

Preferably Blue (2011) - 55 %
Nevím úplně proč, ale s rýmovanými filmy mám celkem problém. Ano, tenhle je třeba vtipný a jsou to právě ony rýmy, které mu ten vtip dávají, ale místo toho, abych se rýmy bavil, z nějakého důvodu mě obtěžuj. Asi jde o zvyk, ale prostě mi to přijde neskutečně umělé. Animace ale dobrá a jak jsem řekl, příběh není marný.

Hercules Reborn (2014) - 10 %
Že prostě musí jít do takového filmu s postavou Herkula... Vždyť by to stejně blbě fungovalo i bez něj. Takhle se opravdu ničí řecké mýty, navíc v naprosto nesmyslné řežbě, která je prostě nudná a není zde nic, co by mělo nadchnout i třeba fanouška akce. I ta akce je totiž nic moc. Triky jsou slabé a vyznívá to tak špatně, jak to na první pohled vypadá.

Free Pie (2013) - 80 %
Tak tomuhle se říká drsná pointa. Celou dobu si nejste jistí, jestli je to černá komedie nebo jen absurdní drama a na konci si jistí nebudete stále. Je to obojí a je to skvělé, protože jsou zde momenty, které doslova musí potěšit vaše absurdní choutky. Skvělé postavy, skvěle nalajnováno a výborně zahráno.

Kuře na švestkách (Poulet aux prunes, 2011) - 65 %
Ten příběh je silný i ve filmu, o tom žádná, ale v tom komiksu to prostě vyznívá lépe. Tady je to více lokalizováno na tu Francii a trochu to ztrácí svoje kouzlo. Ale to se nedá nic dělat. Stejně si myslím, že to odhalení vás prostě za srdce chytne. Pak si ale raději přečtěte komiks.

Žádné komentáře:

Okomentovat