neděle 31. srpna 2014

I Beat Mike Tyson, Stalo se jedné noci, Noon, Dobytí Planety opic, Voyage d'affaires


I Beat Mike Tyson (2013) - 70 %
Příběh o muži, který porazil Mika Tysona, a to se stalo vrcholem jeho kariéry, která záhy skončila. Sport je mrcha, hlavně box, a tady se silné příběhy píší samy. Tohle je jeden z nich. Dokument nám ukazuje, že někdy to prostě není sranda, i když se člověk snaží. Ale tak pořád je něco, pro co žít - třeba rodina.

Stalo se jedné noci (It Happened One Night, 1934) - 80 %
Romantická komedie, u které budete mít pocit, že jste ji, nebo minimálně j podobnou museli vidět. Jenže když si člověk uvědomí, že vznikla v roce 1934 a stále po osmdesáti letech je to film vtipný, zábavný a emotivní, je to přece jen něco, díky čemuž se Caprův snímek liší od ostatních, mladších kusů. Gable a Colbert jsou úchvatní.

Noon (2013) - 70 %
Je docela fajn, že se tvůrci snaží a dají i do krátkého filmu pořádně rozsáhlý - i když ne nutně bohatě rozvedený - příběh, který dává smysl a zaujme. V případě sci-fi filmu je to ještě o to zajímavější. Trikově není "Noon" úchvatný, ale rozhodně neurazí.

Dobytí Planety opic (Conquest of the Planet of the Apes, 1972) - 60 %
Něco je tu sděleno z rychlíku a je to moc krátké, ale na druhou stranu je zde patrný zajímavý vývoj, který se na Zemi odehrává. Není moc divu, že zrovna tuhle fázi vzali filmaři od začátku, když se vrhli na novou, digitální podobu Planety opic. Přesto se mi i tenhle film série docela zamlouvá, a i když to místy vypadá levně a více je zaměřeno na akci, pořád tu jsou výborné myšlenky.

Voyage d'affaires (2008) - 50 %
No, ten vtípek na konci je dobrý, ale mít kvůli tomu takovou stopáž a poměrně dlouhé uvedením to je trochu zbytečné. Přidaná hodnota je pak docela malá a nepomůže tomu ani přítomnost Mélanie. Nápad hezký, dobře natočené, ale celkově přece jen málo.

Žádné komentáře:

Okomentovat