pátek 8. srpna 2014

Ať žije svoboda, Juggle & Cut, A Gangster's Word, Brazzaville Teen-Ager, Born to Race


Ať žije svoboda (À nous la liberté, 1931) - 70 %
Krásný přechod mezi groteskou, tedy komedií němého filmu, a klasickou zvukovou komedií. Mísí se tady komika obou různých žánrů, ale je pravdou, že stále ještě má hlavní slovo groteska, to, jak jsou scény zabrány, jak spolu postavy na plátně působí, mluvená komedie je přece jen trochu stranou. Nepovažuji film za až tak zásadní z hlediska vytváření komedie a budování komických prvků, ale spíše jako další krok ke komediím moderním.

Juggle & Cut (2013) - 50 %
Některé osudy jsou smutné, ale nějak si nemůžu pomoct, tak to prostě je. A když ještě lidé sami hazardují se svými životy, je to o to smutnější, protože každý máme přece jen jeden. Film podává výpověď celkem lidskou cestou, která se nesnaží něco přikrášlovat, ale mě snímek rozhodně nedojal. Krásné je na tom pouze to, že chceme žít i poté...

Dead Sea (2014) - 15 %
Strašně překombinovaný film, který by možná nakonec vyšel lépe, kdyby to bylo jen to obyčejné monster béčko, jak slibuje plakát. Tohle je slasher, drama, monster movie a do toho ještě nějaké ty city. Jenže pokud se o tohle chce někdo pokusit, to už musí být trochu kádr. Brandon Slagle očividně kádr není.

Brazzaville Teen-Ager (2013) - 65 %
Zase jeden zajímavý nápad, z kterého se podařilo vytřískat asi to, co se dalo. Michael Cera se rozhodl, že si zkusí režii, a natočil takový trochu divný, trochu vtipný film, který by se dal označit za drama. Guntherův otec přežije jen ve chvíli, kdy mladíkův šéf nazpívá vokály pod jednu píseň od Kelis. Jak říkám, ten nápad to táhne spolu s dobrými hereckými výkony.

Born to Race (2011) - 50 %
Takové odlehčené "Rychle a zběsile", což se tak nějak dalo i podle názvu a podle plakátu čekat. Jsou zde nějaké emoce, nebo alespoň snaha o ně, je tu i příběh, který se sleduje, ale není to nic výjimečného. Pár dobrých scén je pak na trati, což se ale také očekává. Průměr? Proč ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat