úterý 10. června 2014

Želvy Ninja, All You Can Eat, Wanted, Human Revolution – Deus Ex, Zohan: Krycí jméno Kadeřník


Želvy Ninja (TMNT, 2007) - 55 %
Tohle je asi hlavně z nostalgie, i když je pravda, že ta animace rozhodně není nějak zásadně špatná. Příběh je z takových, že máte pocit, že vám něco uniká, ale tak tohle je prostě pro fanoušky želváků. To, že jsou zde nějaké známé hlasy je asi celkem jedno. Mytologické rozměry příběhu jsou hezké, ale možná je tady toho až moc na jednom místě. Seriál želvákům svědčí víc.

All You Can Eat (2012) - 40 %
Spíše trochu smutné, než aby to bylo opravdu vtipné. Navíc nejsem přesvědčen o tom, že čím víc různých ingrediencí se narve do hamburgeru, tím lépe. Ale to asi není nic nového. Moc jsem se u toho nebavil, ale pohled na lidskou náturu to přece jen je.

Wanted (Wanted, 2008) - 75 %
Timur Bekmambetov mi prostě sedí. Jeho pojetí akčního filmu je velkolepé, jsou zde krásně ujeté akční scény, které jsou tak přehnané, až je to boží. Funguje to na mě, a když je tak pojat celý film, nemám nic proti. Navíc "Wanted" je snímek skvěle drsný, a i když má s předlohou společných tak deset minut, jako akční film to funguje výborně.

Možná kdybych měl ke hře "Deus Ex" nějaký vztah, asi mě to zasáhne i víc, ale takhle je to pro mě jen dobře zpracované sci-fi, které vyniká svou technickou stránkou, ale to je tak nějak všechno. Triková stránka vede a jen pro ni stojí za to na film kouknout.

Zohan: Krycí jméno Kadeřník (You Don't Mess with the Zohan, 2008) - 90 %
Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších Sandlerových filmů. Místy je to tak ujeté, až to pěkné není, ale já jsem se stejně bavil. Ten člověk má šílené nápady a hlavně kamarády, kteří do toho jdou s ním. Proč ne, když jim to funguje. Jen tak dál. Morality a snaha vyřešit světové problémy jsou Sandlerovou značkou, ale už jsem se s tím asi smířil.

Žádné komentáře:

Okomentovat