neděle 15. června 2014

Jackpot, Kleopatra, Jsem Tom Moody, Goodbye World, The Poodle Trainer


Jackpot (2012) - 70 %
Líbilo se. I když je to kravina, tak stojí za to se za ni postavit, protože je to něco, co chcete. Je jedno, kdo jste, jaká je vaše orientace, prostě jde jen o to, abyste si splnili své přání. A když při tom dostanete na hubu, proč ne, alespoň jste se snažili.

Kleopatra (Cleopatra, 1963) - 70 %
Krásný výpravný film, který zaujme nádhernými kulisami a davovými scénami, stejně jako krásnou Kleopatrou a jejími partnery. Je to silný příběh, jeden z velkých velkofilmů, ale stejně si nemůžu pomoct, už mě to tolik nedostává, jako když jsem byl mladší. Tam mě ta velkolepost skutečně ohromila. Teď je to "jen" výborný film.

Jsem Tom Moody (I Am Tom Moody, 2012) - 55 %
Takový pěkný, burtonovsky depresivní animovaný film, který má nějaký ten dobrý nápad v souvislosti s vizuálními prvky, především pak zmrzliny jsou fajn, ale jinak je tenhle snímek prostě jen depkou v animované podobě.
Film můžete zhlédnout zde.

Goodbye World (2013) - 75 %
Mám rád filmy, které se vztahují k tomu, že končí život tak, jak doposud existoval. Mám je rád hlavně tehdy, kdy vlastně o apokalypsu nejde, jde o to, jak se zachovají lidé, jak budou jednat, jak se mění jejich hodnoty. V tomhle směru mi "Goodbye World" prostě sedl, i když konec prostě není šálek mého čaje. Komická rovina byla přesně dávkována.

The Poodle Trainer (2010) - 60 %
Cirkus je divný a úchylný svět a asi mu nikdy nedokážu porozumět, což zase neznamená, že by mě přesto nedokázal fascinovat. Je fascinující a Irina Markova je jednou z těch podivných figurek, které do cirkusové poetiky dokonale zapadají.
Film můžete zhlédnout zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat