středa 18. června 2014

In the Blood, Move Mountain, Rivalové, Junkyard, Jackie Brown


In the Blood (2014) - 40 %
Gina Carano je krásná a navíc dokáže pořádně nakopávat zadky. Jenže v tomhle případě jí to trvá trochu dlouho a vlastně to není až taková řežba. Bohužel holčina to moc nezvládá ani herecky a je místy celkem unylá. Ona by měla hrát bez emocí, protože jinak je na ní moc poznat, že je to hlavně bojovnice. Má tu hodně prostoru, ale jen tak akce stojí za něco. Ruční kamera pak také filmu moc nepomáhá a příběh se nakonec stane splasklou nafouklou bublinou.

Move Mountain (2013) - 55 %
Snímek, který nadchne hlavně nádhernou animací, která už se dnes v počítačovém světě zase tolik nevidí. Bohužel zbytek je tak nějak o ničem, trochu nudný, ani se mi nechce říct, že je meditativní. Atmosféra to trochu zachraňuje.
Film můžete zhlédnout zde.

Rivalové (Happy Gilmore, 1996) - 85 %
Když jsem poprvé viděl tenhle film s Adamem Sandlerem, věděl jsem, že ten člověk bude moje krevní skupina. A i když jsou filmy, které se mi od něj skutečně nelíbí, většinou mě baví a já se s ním směju. Za to jsem rád. Happy Gilmore je taková jeho klasická postava, neurvalý balík, kterého stejně musíte mít rádi. Pro mě výborný film o outsiderovi se skvělými momenty.

Junkyard (2012) - 70 %
Když se zvolí správná kresba a styl animace, může pak vzniknout zajímavé, silné dílo, a to hlavně pokud je zde silný příběh. Tohle se v kraťasu "Junkyard" spojilo a jsou zde skvělé momenty, které jsou podtrženy celkem tíživou atmosférou a prvky, které si s animáky většinou nespojujete. I v tomhle je jeho síla, ač pravda, docela to animací připomíná "Valčík s Bašírem".
Film můžete zhlédnout zde.

Jackie Brown (Jackie Brown, 1997) - 75 %
Je to můj nejméně oblíbený film od Tarantina, ale asi jen proto, že ty ostatní prostě zbožňuji. "Jackie Brown" rozhodně není slabým filmem, jen to není tak drsné. Tarantino opět ukazuje, že s kamerou dokáže dělat neskutečné věci. Ta tentokrát naprosto miluje Pam Grier, naprosto pochopitelně. Skvělá oslava výborných herců, kteří mají k ruce slabší Tarantinův scénář.

Žádné komentáře:

Okomentovat