pátek 6. června 2014

Batman navždy, We Were Awesome, Futurama: Milion a jedno chapadlo, Prospect, Ghost Rider


Batman navždy (Batman Forever, 1995) - 40 %
Joel Schumacher se vzhlédnul v těch kostýmovějších, cirkusovějších Batmanech, kde už šlo jenom to, aby byl příběh co nejdivnější. Přesně to se mu podařilo převést na plátna. Bizarní kostýmové šílenství, kde se každý pitvoří. Burton je taky vizuální šílenec, ale už i on pochopil, že Batman by se měl dělat temněji. Val Kilmer není provar, není to ani zázrak. Film jako celek ano.

We Were Awesome (2013) - 25 %
Film, který se vám doslova snaží vnutit nostalgii. Bohužel se mu to nedaří a vy sami musíte mít dostatečnou představivost na to, aby vás ta nostalgie zasáhla. K hrdinům nemáte blízko a ani si k nim cestu nenajdete. Označovat film za komedii, nebo byť jen drama s komickými prvky je trochu namyšlené.

Futurama: Milion a jedno chapadlo (Futurama: The Beast with a Billion Backs, 2008) - 60 %
Není to tak duchaplné jako první film, ale pořád je to docela vtipné. Obrovské chapadlovité stvoření není nic moc originálního, ale to nic nemění na tom, že se to může pořád brát jako parodie sci-fi žánru, teď možná i trochu s odkazem na Lovecrafta. Celkově je v tomhle ale strašně moc témat, která dohromady nejsou až tak dobře řešena.

Prospect (2013) - 60 %
Když se to tak vezme, tohle je o hodně lepší než "Po zániku Země", což má v podstatě stejné téma, akorát že jde spíše o předčasné dospívání chlapce. Tady jde o to, že se z dívky stane žena. Záleží na tom, jaká rozhodnutí učiníme. Není to špatné, ale ani úplně výjimečné.

Ghost Rider (Ghost Rider, 2007) - 40 %
Ghost Rider je neskutečně charismatická postava, ale to, co se z ní stalo ve filmu, je prostě jen obyčejné. Máme tu "superhrdinu", který by měl být ambivalentní, ale ve skutečnosti není. Máme zde záporáka, který je jen záporný, nic jiného si na něm nevezmete. Peter Fonda dodává své postavě alespoň něco navíc. Ani Nicolas Cage mi nevadil, obecně ho mám rád, ale scénář je prostě jedno velké klišé, který musí skončit trapně šťastně. Tahle postava by ve správných rukou mohla vypadat naprosto jinak. Ani to westernové stylizování tomu nesluší.

Žádné komentáře:

Okomentovat