pondělí 3. března 2014

The Amputee, Scott Pilgrim proti zbytku světa, Srdečné pozdravy z Ruska, A co když je to pravda?, Kráska v nesnázích


The Amputee (1974) - 35 %
Nejde říct, že by tenhle snímek byl naprosto o ničem. Opět vyvolává určité pocity, navíc je zde skvělé propojení drsné reality s hodně černým humorem, ale bohužel je to pro mě jen další dílko, kde Lynch zkoušel, co všechno je možné natočit. Ten kontrast s tím, co žena čte, a s tím, co jí lékařský asistent dělá, je skvělý, ale abych si z toho sednul na zadek...

Scott Pigrim proti zbytku světa (Scott Pilgrim vs. the World, 2010) - 100 %
Snímek, od kterého jsem naprosto nic nečekal a podíval se na něj spíš náhodou. Neskutečně jsem se u toho bavil a byl jsem překvapen, co všechno může vzniknout. A pak jsem se dostal i ke komiksu, který mě překvapil ještě víc. Film není věrnou adaptací, ale dostatečně přejímá ty zásadní prvky, které dělají komiks tak jedinečný. Snímek, který jsem si opravdu užil od začátku do konce a těším se, až si ho zase jednou dám znovu.

Srdečné pozdravy z Ruska (From Russia with Love, 1963) - 80 %
Mnohem jistější film jako celek, tedy ve srovnání se snímkem "Dr. No". Jistější režie, ale hlavně i jistější představení Seana Conneryho, který je už s touto rolí naplno sžit a předvádí nám Bonda takového, jakého máme rádi - sebevědomého, trochu cynického, namachrovaného a prostě takového, kterému se dá hodně snadno fandit. Příběh má správné tempo, je zde výborný záporák, který se nám neukáže, navíc má ještě tu chlupatou bílou kočku. Tohle je motiv, který byl často parodován. I to svědčí o tom, jak je tenhle díl ikonický.

A co když je to pravda? (Just Like Heaven, 2005) - 60 %
Když jsem viděl tenhle film před nějakou dobou v televizi, byla to docela sranda. Užil jsem si hodinu a půl nenáročné podívané, která není zas až tak nápaditá, jak by se na první pohled zdálo. Díky hereckým výkonům je to hodně snesitelné a navíc je tu celkem dobré propojení humoru a romantikou. Ano, ke konci už je to hodně sladkobolné, ale cestou se sem tam opravdu zasmějete. Tohle oceňuji. Navíc tu hraje můj oblíbenec Ruffalo.

Kráska v nesnázích (2006) - 60 %
Nebýt naprosto geniálního hereckého koncertu Jiřího Schmitzera, tak je tenhle film vlastně o ničem a jen je to podtržení mého názoru na českou produkci. Prostě české drama, které sice celkem věrně popisuje ty postavičky, které nejsou nepodobné skutečným lidským chováním, spíš naopak, ale nic to nemění na tom, že tomu filmu chybí cokoli jiného. Lidské drama, jen jedno z dalších.

Žádné komentáře:

Okomentovat