středa 19. března 2014

Dannyho parťáci 3, Hitman, Doktor Strange, Hellboy Animated: Sword of Storms, Hellboy Animated: Blood and Iron


Dannyho parťáci 3 (Ocean's Thirteen, 2007) - 80 %
Steven Soderbergh se potřetí pustil do stejných vod a po celkem unylé dvojce se rozhodl, že zase trochu přitlačí na pilu a navíc do toho dá i trochu emoce. Nechybí samozřejmě ani nové postavy, kdy přece jen už od začátku celkem vyniká Al Pacino. Tenhle díl je nejvtipnější ze všech tří, i když je to dáno poměrně jednoduchou postavičkou hodnotitele hotelů. Nejvíce pak potěší návrat k pořádně promyšlenému plánu. Ten se odvíjí ve druhé polovině a je to paráda. Kdyby neexistovala dvojka, ani to tolik nemrzí.

Hitman (Hitman, 2007) - 50 %
Úplný průser to rozhodně není, protože Timothy Olyphant dal postavě díky svému vzezření takovou zajímavou ambivalentnost. Na druhou stranu je pravda, že člověk od takového snímku čeká trochu víc než jen obyčejnou akční řežbu. Já obecně mám strašně rád téma nájemných vrahů. Tohle je pro jednou zábava, ale opravdu jen pro jednou.

Doktor Strange (Doctor Strange, 2007) - 60 %
Pokud tuhle postavu pořádně neznáte, ale chtěli byste ji poznat, tak tenhle hodinu a čtvrt dlouhý snímek je tou správnou volbou. Sledujeme skvělého chirurga, který je možná až moc sebevědomý, ale přijde úraz, který jeho kariéru ukončí. Není to ale konec, protože na doktora Strange ve skutečnosti čeká úkol ještě mnohem důležitější. Nemusí zachraňovat jednotlivé životy, může jako muž, který ovládá magii, zachraňovat celé světy. Není to nic světoborného, animačně dobré, komiksově trochu nadprůměrné, celkové mírný nadprůměr.

Myslím si, že je skvělé, že se i pro dva animované filmy (a jeden kraťas) podařilo splašit herce z filmové verze a ti propůjčili hlasy svým postavám. Na druhou stranu, díky jiné animaci, než je klasická Mignolova kresba, vyznívá tenhle film celkem obyčejně. Snímek postrádá tu správnou tajemnou atmosféru a stává se skutečně celkem průměrným. ano, jsou tady mystéria, jsou tu prvky, které jsou pro Hellboye typické - legendy a historky z různých mytologií - ale najednou to vyznívá podivně, když člověk nemá ten Hellboyův vesmír zažitý.

Tenhle film, který je o rok mladší, má mnohem zajímavější hororovou atmosféru, čímž si u mě jednoznačně hned od začátku získal lepší postavení než snímek první. Jsou zde podobné atributy jako ve "Sword of Storms", ale je to přece jen temnější a krvavější. Nemůžu si ale pomoct, pokud chcete Hellboye skutečně poznat, pořád raději sáhněte po komiksu.

Žádné komentáře:

Okomentovat