neděle 30. března 2014

Sex ve městě, Hezké vstávání, Škola svádění, Sicko, Slídil


Sex ve městě (Sex and the City, 2008) - 10 %
Seriál jsem nikdy nesledoval, párkrát na mě vyskočil v televizi, ale u filmu jsem od prvních minut věděl, že ten seriál ani sledovat nechci. Tohle není moje krevní skupina a naprosto nechápu, jak je možné natočit film o ničem, který má dvě hodiny a půl v režisérské verzi. Komedie to není, protože to není sranda, ale je to pravda hlavně proto, že je to opravdu cíleno hlavně na ženy. Jestli se v tom některá z vás našla, budiž. Opravdu tyhle ženy řeší skutečné problémy? Nechápu, nerozumím, ale člověk to musí zkusit, aby viděl, co vše se točí... No, musím říct, že jsem silně překvapen z toho, co je vlastně populární.

Hezké vstávání (Morning Glory, 2010) - 65 %
Celkem průměrný film, tedy komedie v hollywoodském prodání, ale s výbornými herci. Bavil jsem se, ale není to film, k němuž bych se měl někdy vracet. Harrison Ford by si možná zasloužil i další role, které budou mít více rozměrů, než pouze starý protiva, ale tak ono mu to sedí.


Škola svádění (School for Scoundrels, 2006) - 30 %
Naprosto nepochopitelný český název, který jen ukazuje na to, jak málo distributoři o filmy stojí a jak se o ně zajímají. On je to tedy v konečném důsledku podprůměrný film, ale aspoň na tomhle si můžou Češi dát trochu záležet. Billy Bob si zde hraje postavu, kterou si zopakoval ještě několikrát, ač pod jinými jmény a v jiných filmech. Prostě drsňák, co má ve všem jasno a nesnáší loosery. Celé je to o klukovi, který chce získat holku tím, že se chová jako naprostý debil. A teď přijde kouzlo! Ono to funguje! Ach jo. Tohle se nedá sledovat po sté...

Sicko (Sicko, 2007) - 95 %
Mě tenhle dokument také dostal. Krásný pohled na to, jak svoboda všude znamená něco jiného. Michael Moore se dívá na skutečnosti ze svého pohledu, ale i kdyby trochu zkresloval, tak události a skutečnosti, které dává do kontrastu, rozhodně stojí za zamyšlení. Vlastně ještě můžeme být rádi za zdravotnictví, co máme. Někdy to není zázrak, ale pořád máme větší jistotu, že nás aspoň vyšetří.

Slídil (Sleuth, 2007) - 75 %
Obdivuji filmy, které dokáží filmovat na základě toho, že je zde minimum postav. "Slídilovi" stačí dva herci. Mimochodem dva výborní herci. Michael Caine a Jude Law zde předvádějí skvělou hru, doslova, která je podána napínavě, zajímavě, až psychologicky. Jsem zvědavý na to, jaký je originální film z roku 1972, protože tenhle je skutečně výborný.

Žádné komentáře:

Okomentovat