středa 26. března 2014

Povolení zabíjet, Prci, prci, prcičky: Nahá míle, Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery, Enderova hra, Rocky III


Povolení zabíjet (Licence to Kill, 1989) - 60 %
Ne, že bych měl s Timothym Daltonem nějaké problémy, naopak, jako Bond mi docela sedí, ale ty filmy nikoli. Už poslední díl s Rogerem Moorem byl celkem úpadek, který pokračoval, a to v podstatě po celou dobu, kdy byli Bondem Dalton a pak Brosnan. V případě Daltona nejsou příběhy zajímavé scenáristicky, i když "Povolení zabíjet" se snaží trochu vrátit nějaké minulé události, s Brosnanem už je to úpadek celkem kompletní, i když první dva díly ještě ušly. Musím říct, že jsem rád za Craiga.

Prci, prci, prcičky: Nahá míle (American Pie Presents The Naked Mile, 2006) - 30 %
U tohohle dílu jsem se prostě nebavil, ale tak já mám se série "American Pie Presents" vůbec docela problém. Přijde mi to jen jako odvození geniální série "American Pie", což tedy samozřejmě je, ale jde jen o to, že se zde využijí nějaké základní nápady, které sed roztahají do více méně celovečerního filmu. Humor stupidní, postavy nepříjemné.

Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery (Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed, 2004) - 25 %
Není to až tak stupidní jako první díl, alespoň na první pohled, ale není to ani nijak velký zábava. Postavy jsou nudné, pořád stejné ploché. Problém je s tím, že už od začátku je jasné, jak to dopadne. U krátkého, dvacetiminutového kresleného dílu by to nevadilo. U celovečerního filmu je to pořádný problém. Tohle je neskutečný paskvil, film, který se nebude nejspíš líbit ani dětem.

Enderova hra (Ender's Game, 2013) - 60 %
Docela dlouho jsem neviděl nějaké pořádné, klasické sci-fi, které by mě bavilo. Tohle mě bavilo, jenže jsem si celou dobu říkal, jak skvělé to musí být v knížce. Tam by ani ten konec nevyzněl tak hrozně. Rozhodli se ale natočit film, který je silný, emotivní, má zajímavé postavy a silné momenty, ale také slabiny, kde hlavně trénink bez gravitace vyznívá tak nějak hluše a divák moc nepochopí, o co vlastně jde. Při celkem vysokém rozpočtu snímek vyznívá možná až moc komorně. Pořád se ale něco hýbe.

Rocky III (Rocky III, 1982) - 80 %
Tak už je to hodně jen o sportu, hodně se zaměřuje na to, jak to je v ringu a jak dopadne zápas. Už to není tak silné lidské drama jako v předchozích dvou filmech a série se tu veze na tom, že se Rocky stal oblíbenou postavou a sám Stallone toho chtěl využít. Osobně ho mám raději než Ramba, a tak se to promítá i do mého hodnocení. Tohle jsou prostě filmy, s nimiž jsem vyrůstal. Navíc nový vývoj vztahu s Apollo Creedem mě pořád dojímá.

Žádné komentáře:

Okomentovat