úterý 29. října 2013

House Arrest, Pro ptáčky, Zuřící býk, How to Make Money Selling Drugs, The Big Trail

House Arrest (2012) - 20 %
Černošská komedie, kde hraje i The Game, což bych nebral jako nějaký rozhodující faktor. Chudák ženská se dostává do problémů, dokonce tak daleko, že jde k soudu. Jako trest dostane domácí vězení. Tohle je vlastně cesta k tomu, aby si uvědomila, jaká je, co od života chce a aby nás seznámila se svými divnými přáteli. Komedie, která se snaží tvářit jako citové drama a nefunguje ani humorný prvek, ani snaha zamyslet se nad čímkoli. Pointa je hloupá.
File:For the Birds (film) poster.jpg
Pro ptáčky (For the Birds, 2000) - 90 %
Další z krátkých animáků od Pixaru, který ani po letech naprosto nic neztrácí na kvalitě animace a samozřejmě ani na kvalitě vtipu. Opět se zde skvěle snoubí různé emoce, což je o to zajímavější, že se tak děje na krátkém časovém prostoru tří minut. Ti ptáci jsou ale skutečně nádherně naanimovaní. Navíc ta modrá byla naprosto skvělou volbou.
Zuřící býk (Raging Bull, 1980) - 90 %
To, že je na nějakých scénách patrné, že je to jen hraní (hlavně na soubojích mimo ring), to je vykoupeno silným příběhem člověka, kterého jen těžké mít rád. Jako kdyby se dobrovolně snažil žít sám, nemít nikoho, komu by na něm záleželo. Osobní destrukce muže, který byl velkým boxerem, ale sedl si i na dno. Martin Scorsese ukazuje, jak silný má cit pro film a natáčení. Černobílé provedení je geniální, stejně jako hudební doprovod, nebo jednotlivé záběry v ringu. Ten stříkající pot a krev jsou hodně intenzívní. Joe Pesci ukazuje, jak je skvělým hercem. Rozhodně není jen v De Nirově stínu.
Co dělat pro to, abyste si vydělali pořádné peníze? Prodávejte drogy. Je v tom opravdu obrovský balík, že by se vám o tom nikdy ani nesnilo. Jen je s tím spojeno riziko, že se dostanete do vězení. Skvělá výpověď o tom, jaké to je drogy prodávat, jaké to je dostávat úplatky, za to, že nic nevidíte, a nakonec i jaké to je, snažit se dostat lidi, co se snaží s drogami obchodovat. Dokument se snaží mít více pohledů na věc, což je hodně dobře. Navíc jeho provedení je neskutečně cool, jsou zde celebrity, což může i mladým ukázat, jaký tenhle svět drogového dealerství, ale i jejich užívání vlastně je. Takhle se dělají zajímavé dokumenty, které něco řeknou!
The Big Trail (1930) - 65 %
Ten chlap měl prostě neskutečný hlas už v době, kdy mu bylo dvacet tři let. Samozřejmě mluvím o Johnu Waynovi, který je hvězdou snímku "The Big Trail". Jedná se o jeho první roli a vlastně i jednu z prvních rolí, u kterých byl uveden v titulcích jménem. Pokud se nepletu, je to poprvé, co je zde jako John Wayne. Úplně poprvé se v titulcích objevil jako Duke Morrison ve snímku "Words and Music". John Wayne zde hraje přesně to, co se od něj čeká. Správného, na svůj věk ostříleného chlapa, který má přes státy převést pionýry v jejich cestě za lepšími zítřky. Odvaha těch mužů a žen nezná mezí. Ano, je to oslava lidského ducha a síly, ale zas tak patetické jako některé současné filmy, to není.

Žádné komentáře:

Okomentovat