pátek 25. října 2013

Delhi Safari, Krvavá cesta, Zápisník smrti, Divorce Invitation, Apokalypsa v Hollywoodu

Delhi Safari (2013) - 20 %
Krásná ukázka toho, jak nedělat animovaný film. Špatná animace, která se nám snaží říct, že musíme svůj svět sdílet se zvířaty. Tohle je sice hezký objev, ale to, jak by se to mělo dělat tak, aby obě strany netrpěly, to tu nějak chybí. Ano, všichni lidé budou najednou dobří, protože to je strašně jednoduché. Proč dětem vytvářet až takhle zparchantělý obraz světa kolem nás?
Blood Alley (1955)
Krvavá cesta (Blood Alley, 1955) - 70 %
Ale co. Duke je zase jednou vtipný, výborně hraje a dobře se na něj dívá. A to ani nemusí být western. Vlastně, mám takový pocit, že ho mám raději ve filmech newesternových. Příběh je z Číny a Dukova konfrontace s Číňany je prostě parádní. Jasně, že jeho hrdina je děsný klaďák, ale sem tam nějakou tu vadu má. S Lauren Becall mu to sluší. Není to až tak velký film, jakým by chtěl být, ale rozhodně neurazí.
Desu Nôto (2006)
Zápisník smrti (Desu nôto, 2006) - 65 %
Film je celkem dobře stylizovaný, ale jinak se na něm ukazuje akorát to, jak je manga "Zápisník smrti" dobře napsaná. V podstatě přesně to, co je v manze, se přeneslo na filmové plátno. Přidaná hodnota je tak především v tom, že tu jsou skuteční herci. Naprosto geniální je Rjúk, který v téhle podobě vypadá úchvatně. Ale to už v manze. Opravdu skvělá postava, která by si zasloužila i jinou, než komediální polohu. Jeho nástup je úchvatný. Hraná manga, to je pojem, který tuhle adaptaci vystihuje nejlépe.
Divorce Invitation (2012)
Divorce Invitation (2012) - 15 %
Tak tenhle film je vrchol pokrytectví. I když jsou herci celkem snesitelní, celý příběh je postavení jakýchkoli hodnot naprosto na hlavu. Chlap jde do manželství s tím, že si nechá klidně uříznout kus pinďoura, aby toho pak hned po svatbě strčil do jiné. Kromě toho ještě s klidem podepsal předmanželskou smlouvu, která je pro něj výhodná stejně jako klystýr kyselinou sýrovou. Maximálně koncentrovanou. A pak ještě následuje naprosto debilní finále, které nám říká, že je to stejně ok, protože neskončíme s tou kozatou kočkou, ale s tou mrchou, co nás nejen donutila ke všem těm řezům, ale ještě nám ani nedovolí rozvod. Tady je prostě všechno špatně.
Apokalypsa v Hollywoodu (This Is the End, 2013) - 60 %
Tohle je přesně ten typ filmů, od kterého strašně moc čekáte, ale nic moc nedostáváte. Pár zábavných vtip, pár celkem ucházejících scén, ale je vidět, že tohle si užívali hlavně herci. Přeji jim to, je vidět, že to je skvělá parta, ale zapomněli trochu na diváka. Jenže pak přijde závěr a z předvídatelné komedie se stává naprosto geniální tribut... Nebudu říkat komu, to by byla škoda, ale tahle jediná scéna mě tak dostala, že prostě musím dát trochu víc, než si tahle komedie zaslouží.

Žádné komentáře:

Okomentovat