čtvrtek 24. října 2013

Cottage Country, Assassins Run, Assault on Wall Street, Trans, What's a Nice Girl Like You Doing in a Place Like This?

Cottage Country (2013) - 30 %
Tak už jen to, že je Tyler Labine partnerem Malin Åkerman je trochu divné. Ona je boží, on je prostě trouba. Možná jsem malinko předpojatý, ale prč by tenhle pár měl fungovat? Nefunguje to, stejně jako nefunguje pitomá zápletka, která je rozpracovaná do nesmyslného běsnění. Závěr už je pak jen důsledek toho, jak celý film byl veden. Nepříjemné postavy, kdy jejich vtipy nejsou vůbec vtipné. Bohužel opravdu jen ztráta času. Hlavně kvůli Malin mě to mrzí. Ne, druhého Tuckera a Dala v tom určitě nehledejte.
Assassins Run (2013) - 20 %
Akční film, kde v hlavní roli není Christian Slater, i když by se to na první pohled zdálo, ale ruská balerína, která si to klidně rozdá s ruskou mafií, která po ní jde. Film, který má podle anotace náběh na super akční béčko, jenže se bere až moc vážně. A tak z toho nakonec vzniká celkem trapné povídací melodrama, kterému chybí pro akční film tolik typický prvek - akce.
Assault on Wall Street (2013) - 60 %
Tak na to, že je tohle Uwe Boll a že hlavní roli hraje Dominic Prucell, je to až překvapivě dobrý film. Film, který má myšlenku, je správně drsný a není zas až tak moc ukecaný a patetický. Chlap, který se rozhodne pomstít systému. V dnešní době možná až příliš aktuální, ale lidé jsou jistě uvědomělí a nebudou se inspirovat. Někteří šmejdi by si trest zasloužili. Aspoň nějaký.
Trans (Trance) - 2013 - 75 %
Fajn, je pravda, že tenhle film je hodně zamotaný a že jsem ho chtěl vidět hlavně proto, že je v něm Rosario Dawson a že toho ze sebe ukáže opravdu hodně. Nádherná ženská. "Trans" je přeplácaný a hodilo by se něco vyškrtat, ale pravidla jsou jasně dána a pravda může být kdekoli. Je pak na vás, jestli vyznění snímku přijmete, nebo ne. A to já beru, hlavně když jsou herci takhle skvělí. Danny Boyle je zase jednou hodně odvážný.
What's a Nice Girl Like You Doing in a Place Like This? (1963) - 60 %
Tak tohle je studentský film Martina Scorseseho, snímek, který je jedním z jeho prvních kousků, navíc nejspíš nejstarší dochovaný. Je na tom vidět, že technika nebyla profesionální a dokonalá, ale stejně tak je vidět, že Scorsese měl nápady a dokázal prezentovat postavy i v omezeném čase, nemluvě pak o tom, že příběh má smysl a jedná se o celkem zajímavé individuální drama. Kde je místo člověka mezi přáteli?

Žádné komentáře:

Okomentovat