pondělí 16. října 2017

Lidé v hotelu, Gulliverovy cesty, Hačikó - příběh psa, Konečná uprostřed cesty, Zpívající detektiv




Lidé v hotelu (Grand Hotel, 1932) - 70 %
I když má film skoro dvě hodiny, tak nenudí, jen někdy překvapí, jak jsou herecké výkony takové skoro až moci divadelní, ale to lze v podání Grety Garbo a Johna Barrymora celkem snadno přetrpět. Jsou totiž jinak skvělí, a i když je film prezentován jako drama, je to drama příjemné, kde tito herci okouzlí.

Gulliverovy cesty (Gulliver's Travels, 1996) - 70 %
Myslel jsem, že to bude jen další obyčejná adaptace. A jasně, ona vlastně je, protože dostanete to, co od "Gulliverových cest" očekáváte, ale přece jen je to ještě trochu hlubší v tom, jak se prolíná Gulliverova minulost se současností, kdy se snaží s událostmi vyrovnat. Herecké obsazení film ještě pěkně koření.

Hačikó - příběh psa (Hachi: A Dog's Tale, 2009) - 90 %
Lasse Hallström je prostě režisér, kterého mám rád a u kterého mi nevadí, že se snaží diváky ve svých filmech trochu citově vydírat. On to prostě umí natočit tak, aby s vámi ty emoce cvičily. A funguje mu to v každém filmu. Dokazuje, že ke zvířatům má také krásný vztah. Navíc je to podle skutečné události.

Konečná uprostřed cesty (Halt auf freier Strecke, 2011) - 60 %
Ten snímek je hodně dobrý, díky tomu, jak je natočen, je to všechno uvěřitelnější, ale stejně jsem se nedokázal přimět k tomu, aby se mi film líbil. Jasně, to téma není o tom, aby se líbilo, je to o jeho tíži, ale právě ta forma mi vadila v tom, abych se dokázal s postavami ztotožnit. Možná proto, jak moc je to realistické.

Zpívající detektiv (The Singing Detective, 2003) - 50 %
Mám rád divnofilmy, ale tenhle prostě není dotažený do takové fáze, aby to bylo skvělé. Noirové scény jsou výborné, ale pak je jejich atmosféra najednou zabita. Bizarní čísla jsou také skvělá, ale pak najednou následuje prázdno. Za mě je tenhle snímek spíše zklamání, vzhledem k obsazení jsem čekal víc. A ani jako parodie to vyloženě nefunguje.

Žádné komentáře:

Okomentovat