sobota 7. října 2017

Červený pavouk, Daniel der Zauberer, Kůň na balkóně, Černý korzár, Ďáblova krása




Červený pavouk (Czerwony pajak, 2015) - 50 %
Není to natočeno jako thriller v americkém stylu, i když by mohlo téma k něčemu podobnému nabádat. Ale je jasné, že na něco takového prostě nebyly finanční prostředky, takže se jedná primárně o konverzační drama, které však nemá onu potřebnou atmosféru, která by mohla být s tématem možného odhalení sériového vraha spojené.

Daniel der Zauberer (2004) - 0 %
Ne, nechápu, proč bylo něco takového natočeno. Tedy chápu, že to mělo být na posílení jména chvilkové německé hvězdičky, ale jinak to nedává vůbec žádný smysl. Daniel je příšerná osobnost a snímek s ním je v pravdě debilní. Já jsem viděl různý brak, ale tohle je nejhorší věc, co jsem zatím viděl.

Kůň na balkóně (Das Pferd auf dem Balkon, 2012) - 70 %
Ze začátku to vypadá, že to bude takový ten prvoplánový film, který využívá nemocné dítě k dojetí, ale ono to tak vlastně vůbec není. Hlavní představitel je hodně fajn, supe kluk. Je to hezky dobrodružné, jsou zde další zajímavé postavičky a místy je to docela i vtipné. Hezké, líbivé, za mě pěkné.

Černý korzár (Il corsaro nero, 1976) - 55 %
Akce, dobrodružství, piráti, krásné ženy, které jsou zahalené jak na severní pól, do toho pomsta, zrada, a zase nějaká další akce, a do toho Kabir Bedi s pořádným hárem, jehož postava je jednoduše zastaralá. Pirát, ale čestný. To je strašná nuda. Kdyby byla jeho postava drsnější, je to mnohem lepší a trochu inovativnější.

Ďáblova krása (La beauté du diable, 1950) - 80 %
Zábavná variace na "Fausta", která je skutečně pěkná tím francouzským lehkým humorem, kdy se ani trochu nepřehání, spíše se pak jde do dramatu než do komedie. Tohle nemá být groteska, tohle má být snímek, který něco řekne, který ukáže, jací lidé jsou a co jsou schopni udělat, když k tomu mají možnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat