čtvrtek 5. října 2017

Boned, Bratříček Karel, Breaking Legs, Cash, Blbec k večeři




Boned (2015) - 20 %
Skoro by se chtělo říct, že tenhle snímek hrál na to, že zde budou dostatečně divné až bizarní charaktery. Jenže ono tohle prostě nemůže vždycky stačit a v tomhle případě to nestačí. Jsou zde scény, které jsou naprosto prázdné, ale přitom dlouhé, jako kdyby měly mít smysl. Škoda, nemá to nápad.

Bratříček Karel (2016) - 80 %
Karla Kryla jsem vlastně moc neznal, a tak jsem rád, že jsem se o něm prostřednictvím tohoto filmu mohl víc dovědět. Není dlouhý, ale přesto je zde dost informací, vypovídají zde zajímavé osobnosti a obrázek Kryla je podán ve vícero barvách, nejen v té zářivé, pozitivní. A pokud ho neznáte, tady zjistíte, že jeho hudbu znát budete.

Breaking Legs (2017) - 40 %
Teenagerský film o tom, jak je hezké si jít za svým snem, jak na vás někteří mohou přesto kydat sračky, ale jak se z toho dostanete a jak je všechno super a krásné. Bohužel film není z žádného hlediska moc zapamatovatelný, nejsou zde nějaká extra dobrá hudební čísla, a tak mě to nedovedlo přesvědčit o tom, že má smysl se na to dívat.

Cash (1933) - 50 %
Britská komedie není špatná, má svou historii a její humor rozhodně není takový, který sedne každému. Tohle je ale taková komedie mírnější, decentnější, rozhodně to není ten klasický britský humor. Film je koukatelný, ale asi se nebude jednat něco, co si zapamatujete do konce života. Prostě jeden z mnoha.

Blbec k večeři (Le dîner de cons, 1998) - 75 %
Francouzská komedie není nutně mým oblíbeným žánrem, ale musím uznat, že v tomhle případě jsem se bavil tím, jak se povedlo celý film zahrát, a to díky vybraným hercům, ale bavil jsem se i díky chytrému scénáři, který není hloupý a který vás dokáže strhnout. Na první pohled jednoduché, na druhý nesmírně zábavné.

Žádné komentáře:

Okomentovat