sobota 26. srpna 2017

The Legend of Ben Hall, The Levelling, The Lonely Man, The Marine 5: Battleground, Divotvůrkyně




The Legend of Ben Hall (2016) - 50 %
I v Austrálii se mohou natočit docela dobré westerny, až na to, že máte pocit, že jsou trochu na jedno brdo. A takový pocit jsem měl v případě snímku "The Legend of Ben Hall ", kdy jsem si říkal, že to je vlastně to samé jako "Ned Kelly" A bohužel dějově to v sobě nemá o moc nic jiného. Násilné to je ale pěkně.

The Levelling (2016) - 60 %
Na jednu stranu je na filmu skvělé, jak je natočen, jak jsou ty emoce skutečné, jak zde není nic přehrávaného, navíc je to realistické i v tom, jak je ztvárněno prostředí. Na druhou stranu je zde příběh, který mě bohužel přestal bavit celkem rychle a to i přesto, že je zde určité tajemství, které by to mohlo táhnout kupředu.

The Lonely Man (1957) - 70 %
Tváří se to jako obyčejný western o tom, jak chce drsný chlap najít svého syna a trochu se s ním sblížit. A on je to přesně takový film. Ale herectví Jacka Palance mi tu přišlo tak dokonalé k roli kovboje, který se snaží alespoň něco napravit, že mě bavilo jeho osud sledovat. Mladý Anthony Perkins také nic výrazně nekazí.

Jasně, od tohohle čekáte akční film a akční film také dostanete. Jednoduchý, levný, bez nějakých příkras, prostě se hraje na to, že se The Miz zase jednou snaží přežít a má k tomu svůj mariňácký výcvik. Nic světoborného, ale akční scény nejsou vyloženě špatné a nejspíš vás moc nenasere ani CGI třeba u průstřelu hlavy.

Divotvůrkyně (The Miracle Worker, 1962) - 80 %
Na tom příběhu je dobré, že je založen na skutečných osobnostech, protože v tomhle případě to vůbec nevadí, ale pomáhá. Jeho síla je pak hlavně v tom, jak jsou jednotlivé postavy zahrány, kdy především Anne Bancroft je naprosto úchvatná a s Patty Duke si tak skvěle sedly, že by film fungoval i bez ostatních herců. Velmi silné, ale nikoli vyděračské.

Žádné komentáře:

Okomentovat