čtvrtek 17. srpna 2017

Ennemis intérieurs, La femme et le TGV, Školní sbor, Silent Nights, Time Code




Ennemis intérieurs (Ennemis intérieurs, 2016) - 65 %
Velmi dobře zvládnutý rozhovor, který nabírá na gradaci. Myslíte si, že přišel na policii jen něco říct, ale ve skutečnosti se mu život obrátil vzhůru nohama. Rozhodně jeden z těch lepších krátkých snímku, které byly na letošních Oscarech nominovány. Scény jsou chvílemi tak nepříjemné, že se chcete ošívat a doufáte, že vyslýchaný uteče. Alespoň ze začátku.

La femme et le TGV (La femme et le TGV, 2016) - 70 %
Tenhle snímek mě nezaujal svou originalitou, nezaujal mě tím, jak novátorsky, případně experimentálně byl natočen, ale jednoduše mě zaujal tím, že je jednoduchý, hezky lidský s nápadem, který se zde banální a je trochu okoukaný, ale stejně mě dovedl hezky pohladit a já jsem si tu půlhodinku užil.

Školní sbor (Mindenki, 2016) - 80 %
Jednoznačný oscarový vítěz, a to jednoduše proto, že neměl konkurenci. Dějově je to dobře vystavěné, téma je zajímavé, ale jsou o herecké výkony, které ho posouvají vzhůru, a to nikoli jen u učitelky, ale především pak u dětských herců, z kterých jde ve finále skoro i strach. Ta poslední scéna se musí vidět.

Silent Nights (Silent Nights, 2016) - 40 %
Přiznám se, že ani trochu nechápu, proč byl tenhle krátký snímek nominován na Oscara. Snad jedině proto, že všechno ostatní byl opravdu odpad. Tohle je takový rádoby lidský, rádoby silný film o tom, jak se mohou některé lidské osudy vyvinout. Je to ale naivní a hloupý film, který realitu místy podává syrově, místy nereálně.

Time Code (Time Code, 2016) - 60 %
Hezká španělská rozpustilost, která dovede zaujmout svým nápadem a okouzlit diváka. U tohohle filmu ani moc nepochybujete o tom, proč byl nominován na Oscara za krátkometrážní hraný film. Snímek "Timecode" má svoje kouzlo a jsem si jistý, že si najde diváky, které doslova omráčí svou atmosférou.

Žádné komentáře:

Okomentovat