sobota 12. srpna 2017

Albion: The Enchanted Stallion, Johnny English, Kill'em All, King Arthur and the Knights of the Round Table, Generál McArthur




Fantasy, které se na první pohled tváří jako další film o mladé dívce a jejím koni, ale po chvíli se změní v nízkorozpočtové fantasy, kde se sem tam mihne, ale opravdu jen mihne nějaká známější tvář. Je to hezké, je to milé, ale je to prostě takové obyčejné, že to s sebou žádný speciální zážitek nepřináší.

Johnny English (Johnny English, 2003) - 40 %
Myslel jsem, respektive pamatoval jsem si film jako poměrně vtipný. V anglickém provedení jsem zjistil, že jediné, co je zde skutečně vtipné, je Malkovichova angličtina se šíleným francouzským přízvukem. Postava Johnnyho Englishe je tak zaměnitelná, až to pěkné není a snímek po stránce komedie dovede hodně zklamat.

Kill'em All (2017) - 50 %
Klasický akční film, který v sobě nemá nijak zásadní nápad, ale přesto má docela dobré tempo a v závěru dovede překvapit. Není to ale po stránce akční nic výborného a u soubojů máte pocit, že ten, co dostává na prdel, se ve skutečnosti ani pořádně nebránil. Na JCVD už je vidět, že taky radši ustupuje do pozadí, protože věk prostě nezastavíš.

Trochu jiné pojetí artušovské legendy, které se mi zrovna moc nelíbilo, přece jen mám rád spíše klasiku, ale musí se tvůrcům nechat, že za málo peněz se snažili udělat něco, co bude snesitelné. Dokonale se to nepovedlo, pořád je to jen béčko, ale některé scény vypadají celkem dobře. Sledovatelné to je.

Generál McArthur (MacArthur, 1977) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale tohle je film, který měl ukázat mistrovství Gregoryho Pecka, nikoli dějiny a dějinné události samotné. Gregor Peck je zde skvělý, patos zvládá neskutečně, jako jen málo herců, ale popravdě mě díky filmu život generála MacArthura ani žádných dalších historických postav nijak zásadně nezaujal. Za zmínku ale stojí to, co běželo v japonském rádiu a co se sem tam ve filmu ozve.

Žádné komentáře:

Okomentovat