pondělí 29. května 2017

Volání netvora: Příběh života, Becoming Warren Buffett, Nepřítel lidu, Schulmädchen-Report 11. Teil - Probieren geht über Studieren, Tarzan's Three Challenges


Volání netvora: Příběh života (A Monster Calls, 20116) - 80 %
Příběh je vlastně krásnou fantasy metaforou o tom, jak se někteří lidé vyrovnávají s tím, co se v jejich životě děje. Tady se chlapec vyrovnává s tím, že jeho matka je velmi nemocná. Herecky hezky umírněné, hlavní hrdina notně protivný, ale jednotlivé příběhy vyprávěné ve stylu "Vánoční koledy" jsou silné i díky animované stránce. Krásný a smutný film.

Becoming Warren Buffett (2017) - 50 %
Warren Buffett není z lidí, které obdivuji, snad proto že má hodně společného s finančnictvím, které se mi - díky studiu na ekonomické vysoké škole - hodně zprotivilo. Snímek "Becoming Warren Buffett" ale funguje dobře jako pohled na tuto osobnost a to základní se zde dozvíte. Nic víc mi ale film nedal.

Nepřítel lidu (En folkefiende, 2005) - 40 %
Může to být adaptace klasiky, ale na druhou stranu to ještě neznamená, že to bude skutečně dobré. A "Nepřítel lidu" mi prostě dobrý nepřišel. Ta myšlenka sama o sobě není vůbec špatná, ale to už byla dobrá v Ibsenově hře. To provedení je pro současnou dobu nepříliš povedené. Ze začátku ještě dobré, ale postupně se dojem ztrácí do prázdna.

Konečně se blížím ke konci této série, která skutečně nestojí moc za to, aby se na ni člověk díval na celou. Nejsou zde dostatečně zajímavé příběhy na to, aby to udrželo vaši pozornost, a popravdě ani erotické scény nejsou takové, aby vás to nějak více vytrhlo. Není to vyloženě utrpení, jen je to z velké části jen nuda.

Co si budeme povídat, samotná skutečnost, že se Tarzan přesunul do Indie, je pořádná ptákovina, ale spojit ho ještě s buddhistickou vírou, to už je skutečně dost ujeté. Hodnotím to v rámci série jako hodně špatné, i když ne jako nejhorší. Jock Mahoney se mi na první pohled jako Tarzan nelíbil, ale vlastně je dobrý.

Žádné komentáře:

Okomentovat