úterý 9. května 2017

Četa 317, Schulmädchen-Report 3. Teil - Was Eltern nicht mal ahnen, The Adventure Club, The Afterman, The Boys in Company C


Četa 317 (La 317ème section, 1965) - 80 %
Na snímku "Četa 317" je nejlepší skutečnost, že je natočen v podstatě jako pseudodokument. Tahle skutečnost mu dává nepříjemnou živost a syrovost, která se projevuje v tom, že máte opravdu pocit, že nic není nahrané. Jsou zde scény, které vás dovedou vtáhnout, a vy se bojíte, že byste taky mohli chytnout kulku.

Takový lehký průvodce pro sexuchtivou mládež, který ukazuje, jak se může také touha zvrtnout, ale to v podstatě jen v jedné scéně. Jinak je to umírněné a laděné spíše do komična, i když nikoli ve smyslu zábavy k popukání. Prostě trocha nahoty, kdy si říkáte, jestli nějací představitelé nejsou ještě pod zákonem.

The Adventure Club (2017) - 40 %
Takové klasické, skoro až nudné rodinné dobrodružství o tom, jak se děti mohou dostat k zajímavému pokladu, který by jim mohl splnit jakékoli přání. Kdyby nebylo Billyho Zana, tak tenhle film ani není pořádně vtipný, protože je celkově hodně prvoplánový, kdy závěr je toho bohužel maximálním důkazem.

The Afterman (1985) - 60 %
Snímek je zajímavý rozhodně svojí podivností, svým bizarním přístupem k tématu postapokalyptického světa, kdy sledujeme muže, který s probouzí do světa, který je tak nějak primitivní, sledujeme pár postav, které jsou provázány hlavně sexuálně. Trochu drsné, trochu excentrické, prostě zvláštní.

The Boys in Company C (1978) - 70 %
Válka je vždy dobré téma pro film, pokud mají tvůrci co říct, a jak to vypadá u snímku "The Boys in Company C" se tohle dá říct, protože to je film, který ukazuje válku z pohledu vojáků. Není to zbytečně vyhrocené, není to šílené v duchu "Apokalypsy", ale přesto je to silná výpověď o šílenosti válečné vřavy.

Žádné komentáře:

Okomentovat