čtvrtek 4. května 2017

Sex a perestojka, Soggade Chinni Nayana, South of Caliente, Vesmírní kovbojové, Spirit of the Game


Sex a perestojka (Sex et perestroïka, 1990) - 25 %
Asi nám chtěl snímek ukázat, že v Rusku se po postupném konci režimu dostává k moci i sex, který je zde možné provozovat. Nebo nám snímek chtěl ukázat, že tu jsou celkem pěkné ženy, ač nejsou třeba zrovna moc obdařené. Anebo chtěl někdo prostě natočit film, který nebude o ničem a který vás nedovede zaujmout.

Soggade Chinni Nayana (2016) - 55 %
Trochu jsem se bákl, že to bude taková ta klasická indická ptkovina, kde s ebude hodně přehrávat a buou zde rádoby komické postavičky. Tohle se vlastně splnilo, ale filmu se nějak daří ještě držet tu lajnu, kdy máte pocit, že to je snesitelné a že se u sledování nemusíte stydět. Nic světoborného to ale není.

South of Caliente (1951) - 55 %
Není to žádný skvělý western, jenom v podstatě průměrný, ale asi mám neodbytnou potřebu hodnotit westerny celkově lépe, než jak si ve skutečnosti zaslouží. Mě ale i tenhle snímek bavil a hlavně se mi líbilo, že je krátký a rychle uplyne. Postavy jsou příjemné, klasicky televizní a dá se s nimi ta hodinka v pohodě přežít.

Vesmírní kovbojové (Space Cowboys, 2000) - 75 %
Clint Eastwood je pro mě jednoduše jedním z nejlepších režisérů, jací kdy točili a také v současnosti točí. A tak i tahle trochu parodie na "Apollo 13" a podobné filmy, mě bavila. Není to proto, že by to vyloženě parodovalo podobné filmy, ale chce to ukázat, že ta síla člověka je v jakémkoli věku. A navíc je to vtipné. Zbytečnou poslední scénu odpouštím.

Spirit of the Game (2016) - 40 %
Náboženské filmy jednoduše nemám rád a jediná síla v tomhle snímku je v tom, že popisuje něco, co se skutečně stalo. Mormoni se rozhodli, že pomohou australskému basketbalovému týmu, pro který to následně dopadlo docela dobře. Mormoni jsou dobří v basketbalu. To je fajn. Víra hory přenáší... Haha. Nevím, jestli zrovna tahle.

Žádné komentáře:

Okomentovat