pondělí 8. května 2017

Jeunes filles impudiques, Quill, Tarzan and the She-Devil, Tender Comrade, Tengri


Líbí se mi, že tentokrát je tohle erotický film, který má skutečně příběh. Dívky, které jsou zde krásné a přirozené, se ocitnou v osidlech několika šílených osob. Jasně, celé to vyznívá spíše jako komedie než něco vážného, což je trochu škoda, ale vzhledem k tomu, co jsem v poslední době viděl za erotické filmy, tohle hodnotím dobře.

Quill (2004) - 75 %
Podobný film dovedou natočit snad jen Japonci. Ne, to trochu přeháním, ale od národa, který vám dovede ve filmu prezentovat skutečné zběsilosti, zhovadilosti, hnus a úchylárny, přijde tenhle emotivní a dojemný snímek o jednom pejskovi, který byl vychován proto, aby pomáhal slepci. Díky sledování život od prvních krůčků psa je film přece jen neobvyklý.

Tarzan and the She-Devil (1953) - 50 %
Moje první setkání s Lexem Barkerem jako Tarzanem. Jak jsem si k tomu nic nezjišťoval, tak jsem rovnou naskočil do rozjetého vlaku, protože tohle je pátý a poslední film s Tarzanem, kde se Lex Barker objevuje. A není to špatné, jen to není ani nijak překvapivě zajímavé. Prostě Tarzan, Jane a k tomu jedná zlá žena.

Tender Comrade (1943) - 50 %
Trumbo rozhodně nebyl špatný scenárista, ale tenhle film, který j výrazně ovlivněn válkou, a v podstatě jen představuje dialogy žen, které zde zůstaly po mužích, jež odešli do boje, mě prostě nedokázal oslovit. Jako kdyby každá scéna měla skrývat trochu víc, než v ní nakonec bylo, a tak jejich vypovídací schopnost nebyla tak silná.

Tengri (2008) - 60 %
Snímek, který je zajímavý hlavně tím, kde se odehrává, kdo zde hraje, a také tím, že autorka chtěla ukázat, jak vypadá život trochu někde jinde, než jsme zvyklí. Tohle se podařilo a nám se představuje trochu jiný svět, kde bychom mi nejspíš nepřežili, ale svět, který je pro život neméně krásný a neméně náročný.

Žádné komentáře:

Okomentovat