úterý 30. května 2017

Bezva ženská na krku, Crash, Schulmädchen-Report 10. Teil - Irgendwann fängt jede an, Tarzan Goes to India, Terry Pratchett: Back in Black


Bezva ženská na krku (2016) - 65 %
Celkem příjemná česká romantická komedie, která hraje na to, že jsou zde celkem praštěné postavičky a k tomu dobré herecké výkony. Dámy si přijdou na své, ale ani mě to nijak neurazilo. Nebylo to vyloženě k popukání, ale nějaký dobrý vtípek se našel, navíc je film takový příjemně nablblý.

Crash (Crash, 2004) - 80 %
Výborný film, který ukazuje na první pohled to, jaké máme rasové předsudky, ale je ve skutečnosti mnohem obecnější, protože ukazuje, jak moc je v nás zakořeněna nenávist a lež. A je to velmi nepříjemný pohled, protože ne všichni dojdou poznání jako některé z postav, někteří v té nenávisti prostě zůstanou utopeni.

Druhá polovina filmu už je skutečně taková pitomost, že se tomu ani nedá smát. Dívat se na snímek jen pro nahé ženy už je opravdu málo a ani to moc nemá cenu. Jasně, jsou zde pěkné ženy, ale mnohem více a bez zbytečné vaty jich v současné době najdete na internetu. Takové filmy prostě časem ztrácejí svou hodnotu, pokud v minulosti vůbec nějakou měly.

Tarzan Goes to India (1962) - 60 %
Tak jsem si říkal, proč sakra posílají Tarzana do Indie. Jako zápletka je to pořádná ptákovina, ale na druhou stranu se musí nechat, že dějově to není zlé. Jen už je vidět, že tvůrci prostě nevěděli coby. Ale to je prostě tím, že se v polovině série rozhodli, že Tarzan vlastně bude někdo úplně jiný. Jako samostatný film to funguje, v rámci série moc ne.

Terry Pratchett je jedním z nejdůležitější autorů fantasy a humorné prózy posledních let, a tak jsem rád, že jsem se s ním mohl touhle cestou rozloučit. Na střední mě jeho knihy dovedly často rozesmát, a tohle je zábavná pocta jemu a jeho tvorbě, kdy se ukazuje, že ovlivnil skutečně milióny lidí. I Neila Gaimana.

Žádné komentáře:

Okomentovat