čtvrtek 27. října 2016

Než jsem tě poznala, Love on the Run, Black Tar Road, Jue di tao wang, The Apostle Peter: Redemption


Než jsem tě poznala (Me Before You, 2016) - 70 %
Trochu jsem se toho bál, že to bude prvoplánové, že to bude moc jednoduché, a ono to skutečně místy vypadá až trochu moc naivně, ale oba hlavní herečtí představitelé tomu dávají ten správný punc. Emilia je opravdu kouzelná. Navíc film nekončí zbytečně romanticky, i když je pořád krásný. Ale takový je život, krásný a krutý.

Love on the Run (2016) - 60 %
Snímek "Love on the Run" má skvělé postavičky, které ho táhnou dál. Hlavní postava, pořádná baculka Franny, se dostane do situace, kdy musí a chce pomáhat kriminálníkovi. Ten o ní nemá moc zájem, ale ona je tak krásně vlezlá a bezostyšná. Díky ní mě bavilo se na celý film koukat. A že má kila navíc? No a co, jí to prostě sluší.

Black Tar Road (2016) - 25 %
Sex, drogy a smrt. O tomhle je snímek o dvou ženách, které se životem spíše mlátí, jedna jako drogově závislá a jako šlapka, která přeblafne kamioňáky na odpočívadle, druhá jako podobná ztracená existence. Společně ale najdou novou cestu v lesbickém, vášnivém vztahu, který je ale díky drogám a jejich narušené psychice odsouzen k záhubě. Rádoby realistické, ale ve skutečnosti nudné a ohrané.

Jue di tao wang (2016) - 60 %
Budu trochu velkorysejší, protože mě asi Jackie Chan nedovede přímo zklamat. S Johnnym Knoxvillem vytvořil takovou klasickou komediální dvojici, která ani moc netěží ze svých rozdílů, v tomhle směru nejsou nějak převratní. Akční scény jsou ale pořád dobré, tady jsem měl znovu pocit, že Jackie nestárne.

Klasický "historický" náboženský film, kde se z jednotlivých postav dělají spíše karikatury, než skutečné figury, a člověk tak má pocit, že se opravdu více jedná o vymyšlený příběh, než cokoli jiného. Nero je přesně takový, jak čekáte, Petr vznešený, prostě nic proti ničemu, co lidem, kteří nemilují biblické příběhy, nic nedá.

Žádné komentáře:

Okomentovat