sobota 29. října 2016

Dítě Bridget Jonesové, Baar Baar Dekho, Freaky Ali, Gang jablkových knedlíků opět zasahuje, Železný obr


Dítě Bridget Jonesové (Bridget Jones's Baby, 2016) - 70 %
Nečekal jsem, že to bude dobrý film, hlavně jsem nečekal, že zvládnu Renée v jejím novém, podivném looku, ale nakonec se ukázalo, že tahle série asi nedovede zklamat, a co je hlavní, je pořád zábavná, a to i když je námět třetího filmového dílu celkem jednoduchý. Návrat ke všem postavám byl ale fajn a hlavně zábavný.

Baar Baar Dekho (2016) - 40 %
Skoro jako kdyby se tvůrci inspirovali snímek "Lásky čas", ale neměli takový smysl pro emoce a příběh, jako ho má Richard Curtis. Tady se to sice místy mění v hezké sci-fi co do designů, ale ani v tomhle ohledu to není převratné. Bohužel ani to romantická rovina není skvělá, film je prostě předvídatelný.

Freaky Ali (2016) - 35 %
Natočit sportovní snímek je možné o jakémkoli sportu, ale tentokrát nebyli Indové tak exotičtí a natočili prvoplánový golfový snímek, který ukazuje, jak mezi sebou soupeří různé postavičky. Právě na figurky je snímek především zaměřen. Asi by měl být vtipný, měl by být cool, ale z tohohle se nepodařilo udělat údernou podívanou.

Gang jablkových knedlíků opět zasahuje (The Apple Dumpling Gang Rides Again, 1979) - 50 %
Takové klasické pokračování rodinného filmu, kdy jsem měl pocit, že tady možná bral inspiraci film "Sám doma", alespoň v té poetice, jak jsou tu "padouši" zobrazeni. Tentokrát se to točí jen kolem hajzlíků, kteří se dostávají do situací, kde ani nechtějí být. Bohužel to až tak vtipné prostě není a vy jste rádi, že to míří ke konci.

Železný obr (The Iron Giant, 1999) - 80 %
Příběh, který se zde odehrává, je krásný, ale jednoduše mi přišel až moc neoriginální. Přesto musím hodnotit skvělé provedení, nemluvě o tom, že i když člověk tuší, co se asi bude dít, jaký to bude mít vývoj, má to na něj ten správný vliv a on cítí ty emoce, které cítit má. Jeden z těch filmů, který nezestárne, a já jsem rád, že jsem se na něj konečně podíval.

Žádné komentáře:

Okomentovat