čtvrtek 24. prosince 2015

Ceddo, 400 Days, Bare, Gespensterjäger, No Escape


Ceddo (Ceddo, 1977) - 75 %
Člověka až překvapí, jak kvalitní snímek se k němu může dostat ze Senegalu. Mimo jiné i proto, že jsem nějak moc nevěděl, že se v Senegalu točily nebo točí filmy. Tenhle rozhodně stojí za zhlédnutí, protože ukazuje, že je možné natáčet filmy v různých oblastech a s různými postavami. Nijak překvapivě snímek vypadá dobře.

400 Days (2015) - 25 %
Tohle je jen taková hra na dobré sci-fi, které se snaží zaujmout zajímavými jednotlivými scénami, které jsou ale jako celek jen přehlídkou nápadů, jež nedrží pohromadě a nevytvářejí ten výsledný efekt, o který bylo podle všeho usilováno. Finální pointa je až překvapivě slabá, což mě dorazilo úplně.

Bare (2015) - 40 %
Ten příběh má v sobě sílu, ale je podán takovým způsobem, že mě prostě nebavil. Tahle snaha poznat sebe sama je dobré téma, ale Paz de la Huerta je jednou z hereček, na které se prostě nerad dívám. Tady mi vadila neskutečně, stejně jako ty rádoby umělecké scény, které se snaží dát filmu hloubku, ale jsou spíše jen rozptýlením.

Gespensterjäger (2015) - 55 %
Celkem fajn rodinný film, kde se mi líbili němečtí herci. No jo, já mám slabost pro Karoline Herfurth, která mě prostě dostane jen tím, že někde je. Tady měla strašnou roli, ale ten příběh celkově nebyl až tak zlý a byl tak nějak roztomilý, jak se dalo na rodinný film očekávat. Je to ke konci hodně průzračné, ale proč ne.

No Escape (2015) - 70 %
Mně se tohle až překvapivě líbilo. Hodně se cílí na rodinu a v tomhle ohledu je to takové jednoduché, ale přesto uvěřitelné. Navíc co je Wilsonova postava ochotna a schopna všechno udělat pro to, aby svoje milované zachránila, to mi skutečně imponovalo. Pierce Brosnan by si zasloužil více prostoru, ale zase to nesklouzlo do macho thrilleru.

Žádné komentáře:

Okomentovat