pátek 2. října 2015

Deep End, Nezvaná, The Woman in Black, The Devil's in the Details, True Story


Deep End (1970) - 80 %
Co se stane, když se mladý, naivní a celkem nevinný kluk zamiluje do starší holky, která už v tom umí trochu chodit a rozhodne se, že ho malinko zneužije? Tak stane se nejspíš to, co je prezentováno filmem "Deep End". Velmi silný příběh, který je místy herecky velmi emotivní, což ale jen umocňuje finální zážitek. Skvělé představení.

Nezvaná (The Uninvited, 2009) - 55 %
Je to fajn, ale pořád je to prostě jenom remake korejského snímku, který nejen, že je fajn, ale on je sakra povedený. Tohle je jen film, který těží z toho, že je zde opravdu velmi dobrá předloha. Je to škoda, že je to remake, protože jinak by se dal film hodnotit i výše. Emily Browning je zde skvělá a film má dobrou gradaci, i když sem tam dost kopíruje. Ten korejský (asijský) hororový základ je zde docela poznat.

The Woman in Black (1989) - 80 %
Jedna scéna je zde naprosto k posrání, a to si myslím, že už jsem viděl dost hororů. Na televizní film je vidět, že jsou zde určitá omezení, ale všechna jsou využita ku prospěchu atmosféry. Remake, který byl nedávno natočen, je dobrý, ale stejně tak dobrý je i původní film, který by si zasloužil alespoň televizní uvedení v našich luzích a hájích.

The Devil's in the Details (2013) - 25 %
Klasicky špatný film, který si o sobě myslí, že různé přeskakování v čase a "dovysvětlování" příběhu a postupné odhalování pravdy bude tím, co ho zachrání. Jenže to by už od začátku chtělo mít nějakou pecku, která by vás dostala. Tohle se s odhalením nekoná. Tohle je jen hloupé odhalení, které vám nic neřekne.

True Story (2015) - 70 %
Film by rozhodně mohl být lepší a mohl by mít lepší vedení děje, ale dva hlavní představitelé (Jonah Hill a James Franco) mě natolik bavili, že mi bylo skoro jedno, o čem film je. A přitom je to velmi zajímavá látka. Podat příběh vraha vlastní rodiny nikoli jako senzaci, ale jako příběh o dvou mužích, kteří se setkali za podivných okolností.

Žádné komentáře:

Okomentovat