středa 30. září 2015

Krtek, Tajemství starého hotelu, The Loved Ones, Proroctví z temnot, The Mourning


Krtek (El topo, 1970) - 80 %
Ne, ony jsou tady tak skvělé scény, neskutečně nápadité, že já prostě nemůžu jít níž, ale stejně je to divný film, kterého jsem se obával. Ty obavy byly na místě. To je prostě tak divný film, tak divný western, který ale přitom má svou logiku a má skvělé myšlenky. No, budu se muset v budoucnu někdy ještě jednou podívat, protože tohle je film, který si zaslouží více zhlédnutí.

Tajemství starého hotelu (The Innkeepers, 2011) - 60 %
Podle reakcí jsem čekal, že to bude něco skutečně převratného, ale ono je to jen dobře natočené se zvláštními postavami, které vás buď strhnou, anebo vás naprosto nebudou bavit. Mě postavy celkem strhly, ale film jako celek mě tolik nebavil. Jsou zde dobré momenty, ale originalita Westova pojetí mi tolik nesedí.

The Loved Ones (2009) - 80 %
Tohle je hodně silná a hodně drsná jízda, která ukazuje, že stačí hodně dobrý nápad, k tomu skvělé gore a divák bude sledovat něco, z čeho se mu budou kroutit vnitřnosti. Takhle to dopadne, když na maturák odmítnete šílenou holku. Radši si s tou holkou vyjděte, protože jinak by to mohlo skončit opravdu zle.

Proroctví z temnot (The Mothman Prophecies, 2002) - 60 %
Napínavý thriller, který se docela zajímavě rozjíždí, má celkem dobré postavy, ale jak se postupně blíží gradaci, objevují se slabá místa v příběhu, která nejsou dostatečně naplněna. Richard Gere je výborný, Laura Linney nevyužitá, celkově je to pro mě tak nějak na půl cesty s mírným příklonem k pozitivnějšímu.

The Mourning (2015) - 20 %
Já ani nevím, co se tenhle snímek vlastně pořádně snažil říct. Je to sci-fi, ale vlastně to není sci-fi, mohl by to být thriller, ale ono to není ani trochu napínavé, což mě nakonec přivádí k tomu, že je to film, který je neskutečně nudný a zdlouhavý. Tohle je opravdu nuda, kdy aspoň čekáte na to finále, které vás odbourá. A víte co? Ono nepřijde.

Žádné komentáře:

Okomentovat