středa 12. srpna 2015

Zlatá nit, Search Party, Mortdecai: Grandiózní případ, Krvavý obchod, Starship: Rising


Zlatá nit (Subarnarekha, 1965) - 70 %
Indické filmy prostě mají něco do sebe už jen proto, že Indie je zajímavou zemí. Navíc i v tomhle vážném dramatu s komediálními prvky je použit zpěv postav, který je pro indický film tak typický. A není to prvek, který by požitek z filmu nějak narušoval, ale naopak mu celkem pomáhá. Je to i proto, že se tvůrce snažil o to, aby byl snímek novátorský a místy používal neotřelé postupy.

Search Party (2014) - 20 %
Opakovaný vtip není vtipem, a tak je naprosto jedno, že tohle jsou tvůrci, kteří dělali i "Pařbu v Bangkoku", protože je to jen odvar celkem povedené série. Jenže tím, že se jí snaží napodobovat, jenom ukazují, že i sama série vyčpěla s prvním dílem a pak se jen opakovala. Tohle už je spíš tragédie komedie.

Mortdecai: Grandiózní případ (Mortdecai, 2015) - 50 %
Johnny Depp už je prostě ve škatulce, z které nejspíš nevyleze, a pokud, tak vždy jenom na chvíli. Ty jeho postavy jsou prostě na jedno brdo a je to celkem unavující, na druhou stranu se mu nemůže vzít, že ten komediální potenciál v sobě má. Líbilo se mi, jak je film stylizovaný a docela jsem se u něj bavil. Paul Bettany skvělý, Olivia i Gwyneth krásné, jen tak Gwyneth by měla trochu nabrat, je až moc hubená.

Krvavý obchod (Pound of Flesh, 2015) - 70 %
Taková pěkná akční klasika, která se snaží i o to, aby zde byl příběh, nějaké ty emoce a finále, které je funkční jak z hlediska soubojů, tak i z hlediska právě těch citů, které jsou zde možná až moc drány dopředu. Nevadilo mi to. Film má skvělý úvod, celkem dobře se rozvíjí, jsou zde vztahy mezi postavami. Jsem spokojený, protože něco takového jsem prostě chtěl.

Starship: Rising (2014) - 10 %
Ano, opravdu je to tak špatné, jak se dalo předpokládat. Moc se na to nedá koukat, protože to je celé jedna velká křeč. Připomíná to staré sci-fi seriály, ale nemá to jejich kouzlo. Tady už je strašně moc vidět, jak je to levné a je to snímku rozhodně na obtíž. Místo tohohle raději jakýkoli díl jakékoli série "Star Treku".

Žádné komentáře:

Okomentovat