neděle 2. srpna 2015

The War Game, SpongeBob ve filmu: Houba na suchu, Three Texas Steers, Twenty, Ptačí klec


The War Game (The War Game, 1965) - 80 %
Výborná mystifikace, která celkem drsně ukazuje, jak by to mohlo vypadat, kdyby i Británie byla zasažena atomovou válkou. I po padesáti letech má film nesmírnou sílu, která je dána skvělou režií, výbornou kamerou a uvěřitelnými postavami, které mnohdy skutečně vypadají jako někdo, kdo je zasažen válkou. Skvělé provedení.

SpongeBob ve filmu: Houba na suchu (The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water, 1965) - 65 %
Seriál neznám, respektive jsem viděl snad jen jeden díl, a to ani ne celý. Humor mi ve filmu přišel hodně zvláštní a myslím, že tu je spousta věcí, kterou děti nemohou pochopit. A stejně tak je tu spousta věcí, které nebudou bavit dospělého. A z nějakého zázračného důvodu to přesto funguje. Některé vtípky jsou tak krásně absurdní, že se prostě budete smát.

Three Texas Steers (1939) - 50 %
Ničím zásadním nevybočující film se Třemi mušketýry, mezi nimi samozřejmě i John Wayne, což je důvod, proč jsem se na to koukal. Záběry z koňské dráhy by rozhodně mohly být lepší, ale je zde strašně moc vidět, jak se tohle dělalo levně. Zábava na tu hodinku to celkem je, i když té akce je méně, než by se zdálo.

Twenty (2015) - 70 %
Ten film mě moc nedostal příběhem ani humorem, ale spíš mě zase dostali Korejci, kteří ukazují, že jim opravdu nejde jen o to něco natočit, ale o to, aby to dobře vypadalo. Barvy tohoto filmu jsou skutečně krásné a jen se prohlubuje důraz každé scény. Tohle není jen film pro film, ale i film pro prožitek.

Ptačí klec (The Birdcage, 1996) - 65 %
Natočené je to dobře, zbytečně se netlačí na pilu, alespoň většinou, ale stejně mě tenhle snímek docela zklamal, protože to vlastně není nic jiného než příliš roztahaná snaha zalíbit se rodičům partnera, respektive partnerky. Skvěle vybraní herci do hlavních rolí však filmu hodně pomáhají a ten je díky nim příjemný.

Žádné komentáře:

Okomentovat