čtvrtek 20. srpna 2015

A co dále, Baltazare, Nepovedenej kšeft, Wyoming Outlaw, Zatôichi kenka-tabi, Píseň krtka: Tajný agent Reiji


A co dále, Baltazare (Au hasard Balthazar, 1966) - 60 %
Ano, pro filmové studenty je tohle určitě pošušňáníčko. Sám jsem si skoro jistý, že za takových dvacet, no, možná spíš třicet let tenhle film ocením a docením i jeho hloubku, ale prozatím je to jen dobrý a snesitelný film z éry a oblasti, která mi moc neříká. Genialitu takového Bergmana v tom nevidím, a tak jsem se spíše nudil a nežasl jsem.

Nepovedenj kšeft (Unfinished Business, 2015) - 30 %
Vince Vaughn by si měl uvědomit, že už prostě není vtipný a já mám skoro pocit, že snad ani nikdy vtipný nebyl. Jeho postava mě tentokrát neiritovala tolik jako vždycky, ale rozhodně jsem si její přítomnost neužíval. Dave Franco je tu za debílka, což mi vyhovovalo, Tom Wilkinson v podstatě zbytečný. Tahle cesta Evropou je nuda.

Wyoming Outloaw (1939) - 70 %
Ze začátku jsem si myslel, že by to mohlo být celé o tom, jak se tři chlapi snaží přežít v bouři, ale je pravda, že to jsem byl dost naivní. Tady musí jít o nějakého lidského záporáka. Na to nakonec došlo, a tak snímek sklouzl do takové té waynovské klasiky z jeho počátků, kde jsou film sice zábavné, ale celkem snadno zaměnitelné.

Zatôichi kenka-tabi (1963) - 80 %
Zatoichi je jedna z těch postav, které vás prostě nemohou zklamat, samozřejmě za předpokladu, že máte rádi samurajské filmy. Já je rád mám a Zatoichi je přesně tou správnou dávkou vážného příběhu a akčního filmu, navíc i s humorem, který sem tam probleskne. Tenhle masér je geniální postavou a je skutečně skvěle ztvárněný.

Píseň krtka: Tajný agent Reiji (Mogura no uta - sennyû sôsakan: Reiji, 2013) - 80 %
Další krásná šílenost, která vzešla z představivosti a schopností Takashiho Miikeho. Tenhle člověk je prostě neskutečný a on dokáže mangu do filmu převést takovým způsobem, že buď budete zírat s otevřenou pusou, anebo si budete klepat na čelo. Já zírám s otevřenou pusou, protože ono to i v tomhle případě funguje a je to akční, zábavné i drsné.

Žádné komentáře:

Okomentovat