sobota 20. června 2015

Viridiana, An Act of War, Víkend s Alexem, Any Day, Star Trek VII: Generace


Viridiana (Viridiana, 1961) - 70 %
To poselství je z filmu cítit velmi dobře, ale to bohužel ještě neznamená, že vás skutečně zaujme. Jsou zde scény, které jsou příjemně jiné, nereálné v reálném zobrazení, ale jsou to i ty, které vám vytvářejí těžkou cestu k filmu a jeho přijetí. Kritika náboženství je ale příjemná, o tom žádná, jen je to takové odcizené.

An Act of War (2015) - 20 %
Černobílá kamera je místy sice pěkná a dává tomu správnou atmosféru, ale dnešní potřeba "umělců" natáčet pomalé, rozvláčné filmy, které jsou silně dramatické, mě v poslední době opravdu unavuje. Jen ať si to zkoušejí, jen ať trénují, ale to neznamená, že se mi to bude líbit. Tohle je něco, co se mi svým pojetí, tempem a nudou prostě nelíbilo.

Víkend s Alexem (About Alex, 2014) - 40 %
A zase jedna hromada lidí s problémy. Jako kdyby je někdo neměl. Ty postavy nejsou špatné, jsou tu hlavně příjemné herečky, ale celkově to na mě nevyznívalo nějak skvěle. Docela by mě zajímalo, co bylo cílem filmu: Ukázat, že i jiní mají problémy, a tak se v tom sami nemáme tak babrat? Jestli ano, tak na to není potřeba chodit do kina, ale podívat se k sousedům. Ty osudy nejsou až tak zajímavé, navíc jsem měl pocit, že postavy jsou místy spíše karikatury.

Any Day (2015) - 70 %
Nemůžu si pomoct, ale mě se to prostě líbilo. I když je jasné, jak celý film bude probíhat, přece jen čekáte na to, co bude zlomem. Ten zlom je zde celek efektní, i když jde hodně o to, že je divák citově vydírán. Sean Bean v jedné z mála rolí, kde přežije, mi sedl, a ukázal, že i hrát umí, když má možnost. No jo, místy je to fakt hloupoučké, ale já se bavil, čekal jsem, co bude a jak se to opravdu vyvrbí.

Star Trek VII: Generace (Star Trek: Generations, 1994) - 60 %
Zase je to díl spíše z nostalgie. Bavily mě pasáže, které zde jsou s Kirkem a případně s Chekovem a Scottym, ale je jich po hříchu málo. Nová generace "Star Treku" mě nijak nebere a nemám k těm postavám takový vztah jako k těm původním. I když jsem seriál nesledoval, tak ve filmech mě dostaly a setkat se s nimi ještě jednou bylo fajn. Alespoň tedy s některými.

Žádné komentáře:

Okomentovat