středa 3. června 2015

Křivák, Ukradené Vánoce, Mumie, Simpsonovi ve filmu, Kód 46


Křivák (One-Eyed Jacks, 1961) - 80 %
Že bude Marlon Brando i dobrý režisér, to bych nečekal, ale on by opravdu schopný umělec. Je to sice jeho jediný režisérský počin, což je rozhodně škoda, ale prodal tady zkušenosti, které už stačil nasbírat. Výborný western, který se velmi rád soustředí na detail, což se mi zamlouvá. Dobrý příběh a skvělé postavy.

Ukradené Vánoce (The Nightmare Before Christmas, 1993) - 65 %
Viděl jsem tenhle film dvakrát a musím říct, že poprvé se mi líbil hodně, ale už jsem si tolik nepamatoval proč. Podruhé už se mi tolik nelíbil. Animačně je to skvělé, hudebně je to povedené, ale dějově mě to prostě nedostalo. Asi jsem si k tomu měl udělat vztah ještě jako mladší. To kouzlo to má, ale po mnoha filmech od Burtona a jedné výstavě, už je toho prostě moc.

Mumie (The Mummy. 1999) - 70 %
Když to šlo do kin a tedy hlavně do televize, tak mě to naprosto dostalo a já jsem z toho byl odvařený, ale přece jen už nějaká doba uplynula a kouzlo se trochu vytratilo. Pořád mě to ale baví a já si tohle vždycky rád připomenu, jen už ne tak moc často. Ty postavy jsou ale prostě fajn, myslím tedy hlavně Ricka a Evy, ty ostatní už tolik ne. Tedy kromě mumie, ta je boží pořád.

Simpsonovi ve filmu (The Simpsons Movie, 2007) - 80 %
To, že je seriál skvělý, je asi celkem jasné, pokud vám tedy podobný humor sedí. Překvapivě se to podařilo převést i do celovečerní formy a já jsem se u snímku nesmírně bavil. Některé vtipy jsou opravdu neuvěřitelně k popukání a celý šílený příběh výborně graduje a má emoce, i když velmi často simpsonovsky pojaté. A to je jen dobře. Tenhle film je plodem skvělých tvůrců.

Kód 46 (Code 46, 2003) - 60 %
Je to takový zvláštní film, který se nedá úplně snadno kousnout, ale není to až tak hrozné. Děj je celkem lineární. Pouze vypráví o společnosti, která je velmi specifická a o lidech, kteří v ní žijí a mají určité možnosti a potřeby. Jejich vztahy jsou nové, jiné, sex je zde chápán trochu odlišně. Skvělé - a odvážné - herecké výkony v soběstačně vytvořeném světě, který je skutečně jedinečný. To jsou hlavní devizy filmu.

Žádné komentáře:

Okomentovat