pondělí 8. června 2015

Dobrodružství, Indiana Jones a Poslední křížová výprava, Indiana Jones a Království křišťálové lebky, Polární expres, Star Trek IV: Cesta domů


Dobrodružství (L'avventura, 1960) - 60 %
Dobrá zápletka na začátku, kde tempo ještě nevadí, ale to, co se s filmem pak stane, je prostě méně zajímavé než to, co se z něj stát mohlo. Michelangelo Antonioni je v tomhle díle nesmírně rozvláčný a i když je tempo pomalé, dokáže spíše hladit, než nudit. Bohužel ani to nezabránilo, aby se snímku nepodařilo mě více zasáhnout.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (Indiana Jones and the Last Crusade, 1989) - 85 %
Tohle je můj oblíbený díl hlavně proto, že je v něm i Sean Connery, který k Fordovi dokonale sedne. Kromě toho zde jsou ještě nacisti a báječné setkání s Hitlerem. Celkově zábavné a velmi akční, kdy hlavně scéna s tankem je prostě boží. To, že se hledá grál, je už pak celkem jedno, protože tady je opravdu důležitá cesta.

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, 2008) - 70 %
Můj nejméně oblíbený díl. Pravda, jednoduše proto, že mi to sci-fi k Indymu ani trochu nesedí. První hodina až hodina a půl jsou ale dobré, místy to připomíná starého dobrého Indyho, hlavně proto, že je tu humor, akce, ale místy téměř hororové scény. Spielberg má jistou režii, ale to se od něj dá čekat. Snesl bych i pátý film, tak snad se na něj opravdu dostane.

Polární expres (The Polar Express, 2004) - 45 %
Ani trošku se mi nelíbí ta animace, protože prostě vypadá divně. Kromě toho se mi ani nelíbí ten příběh, který je jednoduše vánočně líbiví a snaží se jen o trochu té akce, což je škoda, protože ten vlak rozhodně nabízel více prostoru. Zemeckis natočil trojici 3D motion capture filmů a ani jeden není nic skvělého. Na tyhle filmy se jednoduše nechci dívat.

Star Trek IV: Cesta domů (Star Trek IV: The Voyage Home, 1986) - 80 %
Až mě překvapilo, jak mě tenhle snímek bavil. Nemám moc rád příběhy o tom, jak se cestuje v čase, a v případě "Star Treku" mi to celkově znělo divně, ale tady se podařilo spojit humor, poselství a známé postavy do celku, který je zábavný a funkční a ani vám nebude vadit to silné ekologické poselství, které si to s sebou nese.

Žádné komentáře:

Okomentovat