pátek 26. června 2015

Cléo od pěti do sedmi, Grindhouse: Auto zabiják, Hot Tub Time Machine 2, I Was a Teenage Frankenstein, Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel


Cléo od pěti do sedmi (Cléo de 5 à 7, 1962) - 80 %
Na to, že mi nová vlna moc nesedí, tak tenhle snímek mě celkem dostal tím, jak je laskavý, hezký, příjemný, komediální a dramatický zároveň a má docela dobré postavy, které na vás působí velmi přirozeně. Je to dáno dokumentárním stylem, který byl použit, stejně jako reálným časem, který se před vámi odehrává. Filmu se bez problémů daří nenudit.

Grindhouse: Auto zabiják (Death Proof, 2007) - 80 %
Když jsem ten film viděl poprvé, málem jsem u něj usnul. Nejspíš jsem byl asi opravdu hodně unavený. Teď, podruhé, už jsem si ho dokázal užít naplno, snad i proto, že jsem chápal hodně odkazů, protože jsem ty filmy prostě viděl. Je to hlavně ale paráda v tom, že ten film prostě jeden, v těch klidných, ale hlavně v těch akčních pasážích. Zoë Bell je neskutečná kaskadérka a tady byla konečně doceněna i pro obyčejného diváka.

Hot Tub Time Machine 2 (2015) - 60 %
Nepřišlo mi to už tak dobré jako první díl, ale pořád jsem se místy docela bavil. Navíc v rámci toho ani nemáte potřebu hodnotit, jaká je logika celého cestování v čase, protože jde stejně o postavy a o to, co dělají. Některé vtipy byly skvělé, ale pohříchu jich bylo velmi málo. Pořád si ale myslím, že to je v rámci americké produkce nadprůměrná komedie.

I Was a Teenage Frankenstein (1957) - 40 %
I na béčko je to skutečně slabé, protože ten příběh je jednoduše hloupý a o sci-fi se tady prostě nedá mluvit. Tohle je jen naplácání klasické předlohy na něco, co nemá žádný smysl. Ano, vytvoří monstrum, ano, monstrum je zničí. Logika je jasně dané. To celé je prezentováno v jednoduchých a nudných kulisách, stejně jako nudnými herci. Alespoň to monstrum je chvíli pořádně hnusné.

Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel (Starship Troopers 3: Marauder, 2008) - 60 %
Tak ani z tohoto pokračování jsem neměl tak špatný pocit, dokonce si myslím, že na béčkový film je to hodně dobré. A to i s takovými triky, které jsou více jak snesitelné. To jsem také úplně nečekal. Nebudu tvrdit, že je to skvělý film, ale má to nádech prvního, navíc se skvělými béčkovými postavami a návratem Caspera Van Diena.

Žádné komentáře:

Okomentovat