pátek 8. května 2015

I Am Here, John Doe: Vigilante, Jack, Zlatokopové z Arkansasu, Zvoník u Matky Boží


I Am Here (2014) - 40 %
Nějak mě tenhle styl filmování unavuje. Oni nevzali úplně špatný základ. To, že žena chce dítě, je celkem logické, a když ho nemůže mít, bude jednat i nelogicky. Jenže ta náletová kamera, která chce zabírat obličeje co nejblíže, pomalé tempo a děj, který by se vešel na jeden odstavec, to prostě není něco, co by mě bavilo. Ovšem klobouk dolů před Kim, která je i po šedesátce skvělá.

John Doe: Vigilante (2014) - 60 %
Premisa je výborná. Jeto přesně to, co mám rád. Mezi lidmi se objeví někdo, kdo chce potrestat zlo. Není to nic originálního, ale tohle téma rozhodně není mrtvé a pořád je o čem psát a natáčet. Tady je místy akce na úkor myšlenky, což mi sem tam trochu vadilo, ale ne natolik, aby to film naprosto odsoudilo.

Jack (Jack, 1996) - 60 %
Je to takové trochu prvoplánově emotivní, což mi na tom celkem vadilo, ale Robin Williams měl prostě pro podobně blbé role docela talent. Coppola ani režií, ani myšlenkou moc neexceluje. Trochu mě zaráželo, že se vůbec neřešilo to, že dospělý mezi dětmi v jedné třídě, který není učitel, by mohl rodičům připadat jako pedofil.

Zlatokopové z Arkansasu (Die Goldsucher von Arkansas, 1964) - 50 %
Průměrný western, který přišel ve stejné době jako "Vinnetou". Hlavně tu potěší přítomnost známých českých tváří. Olga Schoberová tu nemá moc důležitou roli, ale takový Jiří holý je vidět mnohem víc. Jinak je to ale celkem klasický westernový příběh o tom, jaký negativní vliv má zlato na lidi, kteří se dostanou do jeho blízkosti.

Zvoník u Matky Boží (The Hunchback of Notre Dame, 1996) - 75 %
I když si u Disneyho hodně předělal příběh podle sebe, je to předělání celkem povedené a funkční. Postavy dostávají jasné rozměry, jsou černé, nebo bílé. Snad jen ten Quasimodo je trochu zajímavější. Použití 3D prvků je tu otřesné, ale na druhou stranu písně jsou parádní. Disneyho verze tak rozhodně není špatná.

Žádné komentáře:

Okomentovat