úterý 19. května 2015

Herkules a Minotaurovo bludiště, Beowulf, Hercule Poirot: Bonboniéra, Hercule Poirot: Zrcadlo mrtvého muže, Smrtonosná zbraň 3


Herkules a Minotaurovo bludiště (Hercules in the Maze of the Minotaur, 1994) - 30 %
Ta část, kde se bojuje s Minotaurem, není vůbec špatná, ale než se k ní dostanete, tak v podstatě musíte protrpět hodinu záběrů, které jste viděli v předchozích filmech. Tohle je přesně to, co nemám na televizní produkci rád. Prostě se použije starý materiál a vy máte pocit, že sledujete nový film. Tady je toho nového opravdu minimum. Škoda, ale byl jsem rád, že se vrátil Iolaus.

Beowulf (Beowulf, 2007) - 45 %
Snaha dobrá a určitě se také počítá, ale pouze to, že se jedná o 3D animovaný film, kde postavy vypadají celkem realisticky, není faktor, který by mě až tak rozhodil. Pamatuji se, že se mi to nelíbilo ani v kině, a po druhém sledování jen mohu toto potvrdit. Jsou tu skvělé akční scény, ale ani ty to celkově nevytrhnou.

Hercule Poirot: Bonboniéra (Agatha Christie's Poirot: The Chocolate Box, 1993) - 80 %
Na tenhle díl jsem byl díky názvu docela zvědavý a musím říct, že mě nijak nezklamal. Využití bonboniéry je docela dobré a je vidět, že Agatha měla pořád nápady. Vyústění je výborné, ale celkově je velmi dobrý nápad, jak je to vyprávěno - prostřednictvím flashbacků, které mají vliv na současnost. V sérii již použito, ale to se hned tak neomrzí.

Hercule Poirot: Zrcadlo mrtvého muže (Agatha Christie's Poirot: Dead Man's Mirror, 1993) - 70 %
Přišlo mi to jako malinko slabší díl, i když ono je to celkem vynahrazeno tím, kdo je vlastně vrahem. V podstatě kdokoli jím mohl být, což se nakonec potvrdilo. Vrah mě snad nenapadl. Je to hlavně proto, že díl je plný stop, které ukazují na všechny možné postavy. Tím se tu celkem dobře udržuje napětí.

Smrtonosná zbraň 3 (Lethal Weapon 3, 1992) - 90 %
Je až neuvěřitelné, jak jsou jednotlivé díly série vyrovnané. Opět je co řešit, opět jsou zde témata, která dokáží rozvíjet dění okolo jednotlivých postav, a díky nimž je třetí film neméně zajímavý. Dvojice Gibson a Glover jsou doplněni Pescim po stránce hlášek, a Russo po stránce zajímavého příběhu a vývoje postav. Společně fungují skvěle.

Žádné komentáře:

Okomentovat