středa 6. května 2015

Fantastická cesta, Foxcatcher, Mystic Blade, Barry Lyndon, Dannyho jedenáctka


Fantastická cesta (Fantastic Voyage, 1966) - 70 %
Na tomhle snímku je rozhodně nejlepší to, jak je vizuálně zajímavý. Skupina vědců a specialistů se nechá zmenšit, aby přivedli k životu člověka, který jediný ví, jak je možné zmenšit lidi nikoli pouze na hodinu, ale natrvalo. Cestování lidským tělem je zajímavě provedené, triky jsou tu krásné, což se prostě musí ocenit, stejně jako zachování reálného plynutí času.

Foxcatcher (2014) - 80 %
Těšil jsem se na výborné herecké výkony a ty jsem samozřejmě dostal, a to od všech tří herců na plakátě. Mark Ruffalo byl nejlepší, i když Steve Carell je přece jen díky mejkapu nezapomenutelný. Kromě toho má tenhle film i dobrý základ ve skutečných událostech, které jen ukazují to, jak jsou lidé šílení. A to se ukazuje i na tom, jak to nakonec celé dopadne a jak to na vás v tomhle výborném filmovém provedení působí.

Mystic Blade (2013) - 5 %
Já mám rád béčka, ale někdy všeho moc škodí. A to je přesně případ snímku "Mystic Blade". Tohle je tak herecky špatné, že se na to skoro nedá koukat, ale co je horší, ony jsou příšerné i ty akční scény, to už je opravdu křeč, z které je vám špatně. Navíc je příběh neoriginální a celkově odfláknutý. Tohle je něco, kam se film neměl dostat.

Barry Lyndon (Barry Lyndon, 1975) - 80 %
I když by si člověk myslel, že tohle bude neskutečná nuda, že to nemohl Kubrick ani omylem ukočírovat, Mistr opět dokazuje, že i tohle je film, který zaujme. I když to není akční, stejně budete napjati, ať už proto, že to je zábavné, že to je temné, intimní a místy prostě sexy, i když svým způsobem. Ty tři hodiny docela utečou.

Dannyho jedenáctka (Ocean's Eleven, 1960) - 75 %
Je to místy přece jen trochu utahané a myslel jsem si, že to bude ještě o něco vtipnější. Pokud máte vztah k protagonistům, bude vás to bavit mnohem více. Přesto je to ale celkem dobrá jízda se skvělými postavami, jež jsou nesmírně uvolněné, což rozhodně bylo třeba. Film funguje a pointa je překvapivá, alespoň pokud znáte Soderberghovu verzi.

Žádné komentáře:

Okomentovat