středa 20. května 2015

Across the Universe, Základní instinkt, Mladí muži za pultem, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Smrtonosná zbraň 4


Across the Universe (Across the Universe, 2007) - 100 %
K tomuhle filmu prostě nemám moc co dodat. Písně Beatles jsou tu použity neskutečně inovativně, jejich nové aranže jsou výborné, a to ani nemluvím o tom, že i na jejich základě je možné vytvořit celkem smysluplný příběh. Skvělé postavy, ale stejně prostě víte, že tohle celé stojí na něčem, co vzniklo před padesáti lety. Tyhle skladby se nikdy neomrzí. Ano, miluji Beatles.

Základní instinkt (Basic Instinct, 1992) - 65 %
Ten rozjezd je skvělý, postavy Douglase a Stone jsou výborné a je mezi nimi neskutečná chemie, taková správně drsně chladná. Tihle dva film vezou až do konce, i když ten je takový uspěchaný, respektive nemáte pocit, že byste dvě hodiny sledovali něco, co je skutečně dobře a výjimečně zakončeno. Některé scény jsou ale legendární. No jo, hlavně ta jedna.

Mladí muži za pultem (Clerks., 1994) - 100 %
Myslel jsem si, že vzpomínka na tenhle film je až moc zamlžená, že to není tak dobré. Asi za to můžou ale hlavně Smithovy novější filmy, které za tolik nestojí. Tady Kevin prostě ukázal, že dialogy jsou jeho, pořád jsou zábavné a navíc vytvořil ikonické postavy, a to nikoli jen v osobách Jaye a Silent Boba. Pro mě legendární film.

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (Corpse Bride, 2005) - 70 %
Nemůžu si pomoct, ale napoprvé se mi to líbilo více. Na podruhé už je to prostě jen dobrý Burton, který nemá tak dobrou hudbu jako v případě "Noční můry", i když ji dělal stejný člověk, a nakonec nemá ani tak silný nosný příběh. Ten jeho svět ale pořád funguje, stejně jako krásné kontrasty našeho světa a říše mrtvých.

Smrtonosná zbraň 4 (Lethal Weapon 4, 1998) - 70 %
Rozhodně je vidět, že tu je kvalitativní posun dolů, ale to je jednoduše tím, že už tu nebylo moc nápadů, které by mohly fungovat. Postavy Gibsona a Glovera se zdají trochu vyčerpané a nová krev to až tak moc nezachraňuje. Pořád si ale myslím, že tohle je nadprůměrný komediální thriller, což je zajímavé spojení. Jet Li naprosto skvělý.

Žádné komentáře:

Okomentovat