úterý 30. září 2014

The Secret Number, Příběh poslední chryzantémy, Marisa, Galaxy Quest, Reverso


The Secret Number (2012) - 75 %
Snímku se rozhodně nemůže vzít, že je dostatečně napínavý a má ten správný náboj, který diváka dostane. Zápletka také dobrá a zajímavá, aby udržela pozornost. Jo, takhle by měl vypadat thriller, který si vymezil jenom krátký čas na to, aby diváka dostal.

Příběh poslední chryzantémy (Zangiku monogatari, 1939) - 75 %
Silný dramatický příběh, kterému v současné době může škodit velmi pomalé tempo vyprávění, velké zahrnutí japonského divadla, které dnešnímu divákovi mnohé neřekne, a také skutečnost, že se příběh nejeví nijak inovativní. Jenže japonský styl je více jak patrný, ale spíše v poetismu filmu než v čemkoli jiném.

Marisa (2009) - 60 %
Zajímavý nápad, který skvěle ukazuje, jak jinak dokážeme vnímat jednoho člověka. Není to jen tím, že ten člověk se chová v různých situacích různě, ale je to i proto, že ho různě vidíme, máme pocit, že místy sledujeme někoho naprosto jiného. Zajímavé zpodobnění, které je hlavně o této myšlence.

Galaxy Quest (1999) - 90 %
Výborná komedie, která je zajímavá tím, že se musí líbit, těm, kteří mají rádi "Star Trek" (ten původní), ale stejně tak může padnout do oka těm, kdo "Star Trek" nesnáší anebo se mu prostě vyhýbají. Parádně obsazená sci-fi komedie, kde jdou výborné scény a výborné charaktery. Rozhodně jedna z těch komedií, které by neměly zapadnout.

Reverso (2012) - 60 %
Hezká ukázka toho, že doslovnost se někdy skutečně vyplácí a že z takového jednoduchého, ale docela dobrého nápadu můžete vykřesat celkem fungující snímek, který má i nějakou tu poetickou pointu. Jo, zázrak to není, ale zaujalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat