úterý 2. září 2014

The Event, Captain Blood, Reindeer, Planeta opic, Man


The Event (2012) - 40 %
Výborná ukázka toho, že animace může být sama o sobě hnusná, respektive dokáže krásně něco hnusného vyjadřovat. Bohužel je docela škoda, že tohle je nejspíš to jediné, co si z tohoto krátkého snímku odnesete. Nemá čím jiným oslovit.

Captain Blood (1935) - 70 %
Můj první film a Errolem Flynnem a musím říct, že rozhodně nejsem zklamaný. Čekal jsem, že té akce bude o trochu víc, možná až zbytečně mnoho je vyprávěno textem, ale hlavní hrdina je opravdu z těch, kterému se dá fandit. Takový zásadový frajer, na kterého se dobře kouká. Asi jsem ale čekal přece jen trochu víc. Souboj na meče má ale grády i po takové době.

Reindeer (2011) - 20 %
Mám rád soby. Prostě mě nějakým způsobem fascinují, stejně jako losi. Ti možná ještě víc. Jenže takhle prázdný dokument o zvířatech jsem snad ještě neviděl. To, že je beze slov, mu ubližuje, než aby mu to pomáhalo. Sice to má jen tři minuty, ale i tak je to zbytečné. Nějaká galerie s fotkami sobů na internetu je mnohem zajímavější.

Planeta opic (Planet of the Apes, 2001) - 40 %
Už to tu někdo psal přede mnou. Ty masky a celkově výprava jsou naprosto úchvatné, ale když to má blbý příběh, tak se s tím prostě nedá nic dělat. Burton se mohl snažit, jak chtěl, ale z tohohle scénáře by se nic lepšího nedalo vytřískat. Závěr se snažil ještě překonat původní film, což byla velká odvaha a tvůrci by se teď měli kát.

Man (2012) - 70 %
Doslovná alegorie toho, co člověk dokáže a co se světem dělá. Poměrně pomalé tempo, kdy je destrukce celkem malá, rytmus výrazně graduje, čemuž je až klišovitě uzpůsobena i hudební stránka. Ano, je to ekologická agitace, ale sakra, my tohle vážně děláme, tak se nad tím, jací jsme vlastně králové, alespoň na ty čtyři minuty zamysleme.

Žádné komentáře:

Okomentovat