sobota 6. září 2014

Stanley Pickle, Výlet do přírody, Flagpole, Memories, A Finger, Two Dots Then Me


Stanley Pickle (2010) - 60 %
Vizuálně zajímavě provedený snímek, kde je strašně vidět, jak jsou tvůrci někdy hraví, jak si dokážou vzít látku a přetavit ji do formy, která je trochu dětinská, ale v tom, co zobrazuje, naopak velmi dospělá. Forma asi zase jednou zaujme víc než to, co je zobrazováno

Výlet do přírody (Une partie de campagne, 1936) - 80 %
Krásná ukázka toho, že romantika může být dramatická a zábavná zároveň a krásná stejně jako krutá. I když je film nedokončený, stejně je zde patrné, jak věrně dokázal Renoir zachytit věrnost Maupassantova příběhu. Romance, která není tak krásná, jak by se mohla na první pohled zdát.

Flagpole (2010) - 50 %
Někdy si říkám, že ta puberta kolem mě prostě prolétla a já jsem si jí vlastně neužil, ale ono je to prostě jen tím, že je pryč. Já si myslím, že puberta byla paráda a tohle je jeden z těch filmů, které ukazují, jaká sranda i pruda to může být. Někdy, na jeden den, bych se zase rád vrátil do toho stavu, kdy povinností bylo ještě minimum. Film ale jinak nijak nevyniká.

Memories (Memorîzu, 1995) - 60 %
Přiznám se, že jsem od Studia 4°C čekal trochu víc, hlavně poté, co jsem si od nich něco přečetl. Nevím, jestli "Memories" je zrovna film, který se až tak klasické japonské animaci nevymyká, ale přišel mi celkem standardní, i když pravda, styl vyprávění rozhodně není tak přímočarý. Některé scény jsou opravdu výborné a je vidět, kolik se toho v jedné scéně může dít. Asi jsem prostě jen čekal něco moc výjimečného.

Poezie přenášená formou filmu mě nikdy nebavila a moc mi neříká. Tohle je přesně ten případ. Ano, báseň je třeba i zajímavá, ale prostě mi to přijde otravné. Navíc ten přednes není z těch, které by mě opravdu upoutali, spíš jsem měl pocit, že tohle je šílený americký kazatel.

Žádné komentáře:

Okomentovat