úterý 23. září 2014

Pépé le Moko, Play Dead, Divergence, The Maker, Iron Man and Captain America: Heroes United


Pépé le Moko (Pépé le Moko, 1937) - 60 %
Jean Gabin zde ukazuje své mistrovství a onu ležérní polohu, kterou mu ale snadno sežerete, stejně jako tu polohu romantickou. Film sám o sobě ale není tak unikát ní, prostě jen skvěle zachycuje místo a vztahy mezi jednotlivými postavami. Fatální konec se pak zdá nevyhnutelný a člověk si pak až řekne, co všechno je možné udělat z lásky, respektive její ztráty.

Play Dead (2011) - 55 %
Ten nápad si rozhodně zaslouží nějaké body navíc, i když to provedení samo o sobě až tak skvělé není. Prostě příběh o tom, že došlo k zombie apokalypse, akorát z pohledu domácích mazlíčků. Proč ne, jen by to chtělo trochu víc vtipu a větší nadhled. Takhle je to bohužel celkem obyčejné, i když forma sama o sobě je zvolena dobře.

Divergence (Divergent, 2014) - 40 %
Ten nápad není špatný, ale rozlišení frakcí podle barev je takové obyčejné. Na druhou stranu je to docela divácky vděčné a jednoduché. Co mě více iritovalo, to je hlavní hrdinka, která vlastně není ničím výjimečná, ale neustále se nám někdo snaží tvrdit opak. Akčně je to také hodně slabé, a tak je to pro mě jen příliš roztáhlé sci-fi, které bude mít ještě další tři pokračování. Někdy bych si měl přečíst nějakou tu moderní ságu, abych věděl, jestli jsou už ty předlohy tak špatné.

The Maker (2011) - 70 %
Ta animace je prostě krásná a vizuální stránka celého díla nádherná. To je to hlavní, co vás upoutá. Aby to bylo ještě zajímavější, chtělo by to nějakou komplexnější pointu, ale dobře, spokojím se i s tímhle. Na těch pár minutek to docela stačí.

Marvel se u animáků oprostil od japonské animace, která je poměrně příhodná pro DC Comics, ale i Marvel se s ní sem tam prezentuje. Rozhodně to bylo ku prospěchu věci, protože vizuální stránka vypadá výborně. Nakonec ani příběh není špatný, ale jde jen o určité momenty, které vás chytnou. Z hlediska standardní produkce animovaných filmů s komiksovými superhrdiny je tohle přece jen nadprůměr.

Žádné komentáře:

Okomentovat