pondělí 29. září 2014

Leopardí žena, Robbie, Boj o přežití, The Chase, Survivor


Leopardí žena (Bringing Up Baby, 1938) - 100 %
Neskutečná komedie, u které jsem se smál v podstatě od začátku do konce. Úžasná chemie mezi herci funguje naplno, ale to vše je podáno neskutečnou kadencí, kdy vtipy se střídají jeden za druhým, některé méně nápadné, o to zábavnější, pokud si jich všimnete. Tohle je prostě něco, co se musí vidět a nesmí zapadnout.

Robbie (2012) - 70 %
Tohle je film, který je prostě skvělý svým nápadem. Pojetí pak samo o sobě přináší emocionální prožitek, který ale vychází právě z toho nápadu, který tvůrci měli. Found footage s robotem. Nezní to rozhodně tak zajímavě, jaké to nakonec je.

Boj o přežití (Survival Quest, 1988) - 60 %
Don Coscarelli je frajer, o tom žádná, a já ho mám moc rád, ale nemůžu si pomoct, něco mi tam chybělo. Komická rovina dobrá, dramatická také, ale dohromady to prostě nefungovalo. Jednotlivé sekvence zvlášť jsou super, ale jako celek prostě máte pocit, že to někdo sešil blbě k sobě. No, ale Lance Henriksem se tam vyjímal skvěle.

The Chase (2012) - 60 %
Než přijdete na to, jaká je pointa, je to docela dobré, akční cool. S tou pointou to sice získává nový význam, ale to bohužel nic nemění na tom, že mě osobně pointa nesedla a celé to celkem ztratilo kouzlo. První tři čtvrtiny jsou paráda a musím říct, že tohle bych si klidně zahrál.

Survivor (2014) - 40 %
Tak jasně, že je to béčko, jasně, že to připomíná díl "Hvězdné brány" a není to až tak nutně nápadité, ale vidět po dlouhé době Kevina Sorba bylo fajn, ale ještě více fajn byly některé ty parádní masky. Fajn, na digitální triky se taky nezapomnělo, ale pár těch masek - a opravdu povedených - mě prostě potěšilo. Navíc mi to místy nepřišlo ani tak kýčovité.

Žádné komentáře:

Okomentovat