sobota 20. září 2014

Grounded, The Life of Emile Zola, The Butterfly Effect, A Good Man, Everything Is Incredible


Grounded (2011) - 40 %
Malinko filosofující sci-fi, které se zaměřuje hlavně na to, jak dobře to vypadá, když se udělají vhodné triky a trochu se na ně dbá. V tomhle směru to není špatné, ale jinak to nenabízí nic, proč by stálo se na snímek podívat. Filosofické roviny je možné hledat v zajímavějších kusech.

The Life of Emile Zola (1937) - 90 %
Paul Muni byl neskutečný herec a tady v tomto snímku to dokazuje naplno. Emila Zolu zahrál dokonale, i když by bylo jedno, jestli je tohle podle skutečné události, či nikoli. Je to velmi silná výpověď o tom, jak jsou předsudky důležitější a jak nenávist k některým lidem může přerůst v něco, co lze nazvat celospolečenskou proměnou. Síla slova je neuvěřitelná.

The Butterfly Effect (2012) - 70 %
Akční, rychlé s příšernou animací, ale stejně to má parádní drive a je to příjemně ujeté. Jako videoklip k nějaké rockové hitovce by to bylo parádní, vtipné. Tady tomu trochu lepší hudební doprovod chybí, bohužel. Ale já jsem se ty necelé tři minuty docela bavil, takže mise podle všeho splněna.

A Good Man (2014) - 50 %
Steven Seagal nikdy nepatřil k mým velkým oblíbencům, ale na stará kolena - jeho kolena - ho celkem můžu. S mečem to chlapec rozhodně umí, a když ještě sem tam praští, stojí to za to. Tenhle film je trochu moc roztahaný, ale dá se to, hlavně když tu jde o děti, pěknou Rusku, a tak podobně. Na ten průměr si to sáhne.

Everything Is Incredible (2011) - 70 %
Zajímavé? Určitě ano. Někteří lidé prostě dělají divné věci, ale proč bychom je za to měli odsuzovat? Tohle je ještě poměrně neškodné a ukazuje to, že dokážeme jít za svým cílem pěkně dlouhou dobu. Vytrvalost je něco, co nás zdobí. Jen někdy máte pocit, že ta vytrvalost byla využita na něco, co je možná až příliš zbytečné. Anebo jinak - jiným to zbytečné přijde, ale pro vás to je něco, co vám dává smysl.

Žádné komentáře:

Okomentovat