středa 27. srpna 2014

That B.E.A.T, It's a Gift, Choros, Do nitra Planety opic, Medvěd


That B.E.A.T (2014) - 50 %
Nic zásadního tenhle minidokument asi nepřinese, ale na těch lidech je strašně vidět, jak se hubou a "tancem" uvolní. Navíc ta hudba v sobě prostě něco má, není to jen ujeté ducání, ale má to v sobě energii. Tohle je asi to hlavní, co vám dokument přinese, a to stačí.

It's a Gift (1934) - 85 %
Tak to jsem docela koukal. Snímek, o kterém jsem v životě neslyšel, ale o to větší to byla zábava. Jsou to takoví Homolkovi v americkém podání a o pár let dříve, jen je co nejvíce zaměřeno na dědu, který ale není tak cholerický, ale spíš flegmatický, ač má rozhodně svoje momenty, které jen podtrhávají komičnost jednotlivých situací. Nečekaná paráda.

Choros (2011) - 40 %
Nemám moc rád balet a tohle je vlastně jenom bale, ke kterému jsou přidány nějaké ty filmové efekty. Není to nic, co by mi cokoli říkalo. Tenhle snímek je jen ukázkou toho, jak je možné si hrát s kamerou a s filmem samotným.

Do nitra Planety opic (Beneath the Planet of the Apes, 1970) - 75 %
Ano, tohle pokračování rozhodně nesedne každému, je to hodně jiné než první film, který se zde z části opakuje, ale na druhou stranu si říkám, že je tohle něco, co docela dobře dál rozvíjí myšlenky, které první film měl. Pořád jsem nečetl předlohu, ale očividně bych měl. Já jsem s tímhle dílem moc spokojený, ty lidi z podzemí mi vždycky připadali skvěle děsiví.

Medvěd (Bear, 2011) - 75 %
Začátek mě absolutně nezaujal, ale co přišlo pak, to bylo prostě k popukání, pokud máte rádi černý humor a pořádnou dávku absurdity. Ani jsem to nečekal, ale tenhle filmeček je i skvěle vypointovaný. Prostě paráda, které krátká stopáž nesmírně sluší.

Žádné komentáře:

Okomentovat