čtvrtek 14. srpna 2014

Miluj mne dnes v noci, Run, Heatstroke, Thumb Snatchers from the Moon Cocoon, Heaven Is for Real


Miluj mne dnes v noci (Love Me Tonight, 1932) - 45 %
Nemůžu si pomoct, ale mě tenhle film prostě nesedl. Nevím, jestli je to tím přehnaným pozitivismem, který z něho doslova sálá. Prostě jsem se s ním nedokázal nijak propojit. Melodie nejsou opravdu k zapamatování, prostě jen hudební doprovod, texty místy ujdou a jsou docela fajn, ale to je prostě všechno. Prostě nadšený americký muzikál.

Run (2012) - 65 %
Skvělý kontrast zvuku a obrazu, stejně jako toho, co je vyprávěno slovy, a co se skutečně děje. Tempo je přizpůsobeno tomu, aby to mělo ještě lepší dopad. Tohle je skutečně zajímavá forma, jakým je příběh vyprávěn. Ten sám o sobě, tedy příběh, nijak skvělý není. Forma jednou zvítězila nad obsahem.

Heatstroke (2013) - 55 %
Není to nijak převratný film, ale myslím si, že na svoje možnosti vytěžil ze zápletky docela dost. Asi je to i tím, že když se někde objeví hyena, jsem za to docela rád. Krásná zvířata. Škoda, že ten snímek je tak strašně moc klišovitý a že zde musí být nutná seznamovací fáze, nesvár mezi dítětem a dospělým, které mohou být napraveny. Přece jen ale snímek končí jinak, než by se dalo čekat.

Jako nápad je to dobré, stejně tak i animace je nápaditá, originální a graficky je to celé dobře stylizované. Jenže... Je to takové rádoby drsné, rádoby béčkové, ale nakonec je to spíš prostě jen krátký experiment, který ani není moc vtipný.

Heaven Is for Real (2014) - 40 %
Nejsem věřící člověk a nechápu, proč je z tohohle tak velký příběh. Ano, jsou zde momenty, kdy se skutečně zdá, že ten kluk ví něco víc, než by vědět měl. Na druhou stranu je to výpověď filmu a výpověď otce malého chlapce. I když je to podle skutečné události, jsem až příliš velký skeptik, aby mě tohle ohromilo. Herecké výkony jsou fajn, kluk je skvělý a Grega mám prostě rád, ale film mě nijak nechytnul. Prostě další skvělý film pro věřící bratry a sestry.

Žádné komentáře:

Okomentovat